Live Residence - Apartamente Bucuresti

La renovarea unui spațiu sau când vă pregătiți să vă mutați într-un loc nou, nu merge totul așa cum era planificat. Răspunsul natural este de a face față provocărilor și de a găsi soluții pentru toate problemele. Nu știi niciodată ce ar putea merge prost. Înainte chiar să se mute aici, proprietarii acestui elegant apartament din Praga s-au confruntat cu o problemă care a schimbat destul de mult toate planurile pe care le aveau pentru locul respectiv, din punct de vedere al designului. Din fericire, arhitecții de la smlxl erau gata să se ocupe de tot ce le arunca apartamentul.

Acesta este un apartament care în cele din urmă dorește să-și evidențieze industrialismul, dar într-un mod subtil și plăcut ochilor

Elementele de design industrial introduse în apartament sunt rafinate și sincronizate cu decorul general
Problema principală aici a fost faptul că acele ferestre industriale mari de care proprietarii s-au îndrăgostit în primul rând au fost înlocuite cu altele noi din plastic până la terminarea structurii. Acest lucru a însemnat că au pierdut una dintre caracteristicile cheie pe care și-au bazat ideile de proiectare inițiale. Planul s-a schimbat, iar noul design se concentrează pe restabilirea ambianței industriale, suprimând în același timp impactul ferestrelor.

Apartamentul are un design interior curat și ușor, cu foarte puține accente de culoare și materiale simple

Albul este culoarea principală și se folosește la aproape orice, inclusiv la mobilier, pereți și accesorii

Încă de la început, proprietarii au dorit ca noul lor apartament să fie interesant și să conțină anumite elemente de design atipice, fără să se aglomereze cu tot felul de mici detalii. Face parte din motivul pentru care au apreciat atât de mult ferestrele. Având în vedere faptul că acesta este un apartament pe colț în centrul orașului Praga, ferestrele, indiferent de designul lor, joacă un rol important în aspectul general și atmosfera locului.

Insula bucătăriei este punctul culminant al întregului apartament. Are rol de bar și are și o extensie pentru masă

Insula este din beton și are scaune suspendate suspendate în locul scaunelor de bar obișnuite
Pentru a readuce farmecul industrial al apartamentului, arhitecții au decis să expună anumite elemente structurale și să sublinieze rolul betonului ca unul dintre principalele materiale din acest proiect. Drept urmare, acest apartament de 120 de metri pătrați are elemente precum coloane vizibile și grinzi de tavan, pardoseală din două materiale diferite și o insulă de beton atrăgătoare, cu scaune suspendate suspendate, care sunt toate caracteristici dominante.

Dormitorul matrimonial contrastează cu spațiile de locuit când vine vorba de culori, având un interior mai întunecat

Tonurile de culoare închisă asigură un decor și o atmosferă relaxantă și confortabilă în dormitor

Culoarea principală a designului interior și a decorului este albă, deși elementele de beton expuse sunt caracteristici dominante, acest material și nuanța sa gri sunt utilizate doar marginal pe tot parcursul proiectului. Acest lucru permite apartamentului să aibă un aspect curat și ușor. Acest lucru se aplică proiectării zonelor sociale. Spațiile private au însă un aspect mai întunecat. Aici, dorința a fost de a crea o ambianță relaxantă și confortabilă.
Baia principală este, de asemenea, întunecată, fiind sincronizată cu dormitorul, dar în același timp arată foarte cochetă

Cabina de duș are un perete din sticlă transparentă și o nișă de perete încorporată pentru depozitare convenabilă

Oglinda rotundă montată pe perete completează vanitatea minimalistă a raftului și lavoarul dreptunghiular

Camera creșei este o altă excepție, fiind singurul spațiu în care culoarea principală nu este neutră. Albastrul pastel este încorporat în decor în diferite forme diferite, fiind îmbunătățit prin accente albe și gri.
Camera de creșă este singurul spațiu cu pereți colorați, cu un decor interior cu teme albastru pastel

VIZIONARE crossmenu