Live Residence - Apartamente Bucuresti

Lumea arhitecturii și designului se schimbă constant, de la an la an. Nu este ușor să veniți cu ceva nou în aceste domenii. Oamenii tind să fie reticenți dacă nu sunt folosiți cu o anumită formă sau structură. Acesta este genul de casă care te face să te întrebi cât de departe poate ajunge arhitectura.

Nu numai că are o formă neconvențională, această reședință are și un nume ciudat (18. 36. 54), dar odată ce ați citit mai multe despre acest proiect, totul devine mai clar. Aceste numere nu sunt selectate aleatoriu, au un sens. Potrivit lui Daniel Libeskind, numele acestei case de 2.000 de metri pătrați derivă din cele 18 planuri, 36 de puncte și 54 de linii ale panglicii spiralate care îi definește spațiile de locuit.

Structura interioară a acestei case răsucite este mult mai spectaculoasă decât ți-ai putea imagina vreodată. Înălțimea diferită a podelei este singurul mod în care camerele sunt cumva separate. Casa nu are uși (în interior), dar are pereți și tavane unghiulare frumoase care asigură intimitate și confort. Mobilierul încorporat cu forme abstracte adaugă o notă sofisticată și îmi amintește despre arta plierii hârtiei (origami).

Forma neregulată a casei și a mobilierului este evidențiată de iluminatul sub mobilier. Faptul că interiorul este construit aproape în întregime din lemn (cu excepția podelei din beton) îți oferă o senzație caldă și confortabilă și creează o legătură între tine, această casă și natură. O casă ca aceasta te va face să te simți liber chiar dacă ești înăuntru, departe de vânt și de lumina soarelui. Ferestrele uriașe aduc lumină naturală în interior. Vederea din sufragerie este o inspirație excelentă pentru o după-amiază de vis.

Exteriorul din oțel inoxidabil transformă această casă într-o oglindă uriașă care reflectă împrejurimile. Aceasta și forma ambițioasă a casei creează o viziune dramatică greu de uitat.

VIZIONARE crossmenu