Live Residence - Apartamente Bucuresti

Fiecare casă și fiecare casă sunt unice, dar unele își expun unicitatea mai mult decât altele. Casa Tobogan este tipul de casă care te face să regândești tot ce știai despre casele de familie și să-ți forțezi mintea în afara casetei. Este ușor de înțeles de ce.

Casa Tobogan a fost un proiect al Z4Z4 AAA, un studio de arhitectură în regia lui Rafael Beneytez, care în ultimul timp se concentrează foarte mult pe greutate și tot ceea ce ține de principiu, scopul lor fiind de a redefini aspectele obișnuite ale vieții și de a pune accentul pe detalii care sunt adesea trecute cu vederea în arhitectura tradițională.

Clienții și-au dorit ca noua lor casă să fie o reprezentare a călătoriilor lor prin lume și să fie conectați la o grădină mare, astfel încât să se simtă cufundați în natură. În afară de această dorință de a locui într-o grădină, clienții și-au dorit ca casa să sărbătorească viața casnică.

Structura acestei case unice este destul de neobișnuită. Este ca și cum două case diferite ar fi fost construite pe același teren. Această diferențiere vine din faptul că nivelul solului și etajul superior sunt foarte diferite unul de altul.

Parterul este legat de sol și are o legătură puternică cu natura în acest sens. Etajul superior se conecta la grădină și se concentrează mai mult asupra vederilor, fiind suspendat și susținut de coloane și stâlpi.

Cele două volume sunt foarte diferite în toate sensurile. Designul, materialitatea, forma și greutatea lor se află la polii opuși. Parterul este adăpostit între doi pereți lungi de beton și găzduiește două volume conectate printr-un hol.

Un gol mare îl separă de nivelul superior. Golul conține intrarea, parcarea și două scări.

Nivelul superior este un volum cu înălțime dublă. este alcătuit din trei cilindri goi înfășurați în fier ondulat. Cei trei cilindri găzduiesc un total de nouă camere. Aici se află funcțiile private ale casei.

Dormitoarele, balcoanele și terasele lor sunt protejate de elemente și de orice altceva printr-o carapace delicată care conferă casei un aspect foarte ușor în ciuda dimensiunilor și structurii sale solide.
Perdelele lungi ascund interiorul atât la parter, cât și la etajul superior, creând o ambianță confortabilă și intimă în interiorul casei. Două grădini, una în față și una în spate, conectează spațiile interioare cu natura într-un mod elegant și elegant.

În partea din spate a casei există, de asemenea, o piscină situată vizavi de o secțiune de gazon verde și o punte de lemn. Între cele două grădini există o zonă de seră. Copacii și plantele cresc în interiorul casei, străpungând podeaua și aducând prospețimea și frumusețea naturii în interior.

VIZIONARE crossmenu