Live Residence - Apartamente Bucuresti

Un studiu în texturi și un experiment în materiale, acest apartament din București evidențiază juxtapunerea lemnului și a metalului. Împreună, aceste materiale contrastante creează un spațiu de locuit conceput și confortabil într-o locație urbană.

O pardoseală din scândură de lemn tăiată aspră constituie fundamentul pentru designul modern al Studio 1408 și oferă o bază de căldură pentru utilizarea unor materiale mai austere în alte părți ale spațiului. Dozele de textură sub formă de accesorii contribuie la contrastele din întreaga casă și înmoaie atmosfera industrială.
Canapeaua de la Lema oferă un ton de culoare în zona de zi. Denumită „Cloud”, secțiunea din țesătură a fost proiectată de Francesco Rota pentru a fi rearanjată liber, amestecată și asortată datorită formelor sale organice. Vine în unsprezece tipuri de secțiuni, care pot fi combinate în aranjamente nesfârșite. Silueta plinuță a canapelei adaugă, de asemenea, o notă de înclinație suprafețelor rigide care domină camera. În spatele canapelei, lampa de perete de design 265 de la Flos. corpul de oțel acoperit cu cositor asigură iluminare directă, iar brațul reglabil îl face suplimentar funcțional pentru întreaga zonă a canapelei.

Dincolo de canapea este o secțiune uimitoare de perete, care este lambrisă în Bluesteel. Acest material este realizat prin încălzirea și călirea foilor de metal în cuptoare industriale speciale. Aducând oțelul la 200 de grade Celsius, carcasa metalului își schimbă progresiv culoarea în nuanțe de galben și rosu" 31562 target="_self">roșu, apoi în jur de 300 de grade, tonuri violet și albastru. Interesant este că această tehnică este aceeași tehnică pe care o folosesc producătorii de ceasuri pentru temperarea pieselor de ceas.

Panourile bluesteel transformă peretele altfel puternic într-un element caracteristic, perfect pentru a servi ca centru media în acest spațiu modern. Dulapul încorporat, lung și scăzut, este crucial pentru depozitarea componentelor electronice și menținerea spațiului curat și nepăsător. Lampa de masă Taccia de la Flos seamănă cu un reflector industrial și este accesoriul perfect pentru a merge cu peretele industrial bluesteel. Proiectat de Achille și Pier Giacomo Castiglioni, oferă lumină indirectă și reflectată și poate fi redus.

Planul deschis al spațiului de locuit a fost proiectat de Studio pentru a oferi proprietarilor casei o funcție maximă cu un minim de obstacole vizuale. Aceasta oferă un flux ideal pentru spațiu, care este amenajat pentru a satisface nevoile zilnice ale clienților. Spațiile sunt fluide, iar tranzițiile sunt definite prin amenajarea mobilierului. O varietate de iluminat, de la lămpile prezentate în zona de living până la corpurile de iluminat încastrate din bucătărie, completează lumina naturală amplă din casă. Toate sunt aranjate pentru a evidenția și îmbunătăți spațiul și stările sale.

Bucătăria este lipsită de mânere și feronerie, ceea ce ajută la menținerea unui design elegant și modern. Hota de aerisire a plitei este, de asemenea, de un stil minimalist. Lemnul suplimentar, care este utilizat pentru masa de masă atașată și zona supra-chiuvetă, adaugă textură și un element organic. Scaunele mixte cu ac de păr oferă o mulțime de locuri, iar utilizarea scaunelor din metal la capătul mesei menține spațiul curgând vizual.

Același bluesteel din zona de zi este folosit ca spate în zona chiuvetei. Acest lucru nu numai că adaugă un element industrial bucătăriei, ci unifică spațiul deschis prin repetarea materialului. Culoarea oțelului este, de asemenea, un bun contrast pentru tonurile dominante de gri din dulapurile de bucătărie, blatul și scaunele.

În dormitor, aceeași paletă de culori dezactivată stă la baza decorului. Textura oferă din nou interesul pentru spațiu, de data aceasta prin suprafața peretelui caracteristică. Un design cu margini format dintr-un model de glet curbat deliberat a eliminat necesitatea oricărui alt decor de perete și a făcut un perete monocrom altfel mai atrăgător. Utilizarea lămpilor de perete în locul unui stil de masă le face mai mult element de decor și eliberează spațiu pe noptieră pentru câteva accesorii. Fardurile de pernă de culoare gri închis adaugă adâncime patului, care are o tăblie căptușită albă.

În baie, culoarea este față și centru. Un raft viu acvatic de pe fundul vanității joacă panourile de perete turcoaz pete. Contrastul dintre metal și piatră este o repetare a conceptului în restul casei, unde lemnul este jucat din metal. Senzatia moderna este accentuata prin alegerea corpurilor de baie. Vanitatea nu numai că este colorată, ci este mai degrabă un stil modern de stand decât o varietate încorporată. Chiuveta montată pe perete pare să plutească deasupra vanității și are o formă dreptunghiulară rotunjită, foarte curentă.

Oglinda și peretele luminos sunt minimaliste, dar acționează și ca element artistic atunci când sunt reflectate în panourile oglinzite de pe peretele opus. Reflecția pare să se repete infinit.

O cadă de înmuiere la modă este plasată într-o alcovă care este evidențiată de panourile de perete închise. Un aranjament minimalist de baterie montat pe perete și o masă de rezervă pentru cadă completează configurarea funcțională a băii.

O a doua baie are, de asemenea, aceleași plăci de perete dar într-o culoare albastră mai profundă. Din nou, vanitatea este realizată din lemn pentru a contrasta cu designul minimalist și claritatea celorlalte suprafețe. Un stil de bazin avangardist domină vanitatea prin înălțimea suplimentară și robinetul montat pe oglindă.

Chiar și la duș, hardware-ul de perete are un profil elegant, permițând timpului peretelui întunecat și industrial să rămână punctul central. Asta nu înseamnă că dușul nu are toate funcțiile pe care le-ați dori: pulverizatorul manual este însoțit de un cap de duș mare cu efect de ploaie.

În toată casa, combinația de materiale neașteptate creează un spațiu dinamic, modern, dar confortabil și organic. Este un apartament de design, atât funcțional, cât și confortabil.

VIZIONARE crossmenu