Live Residence - Apartamente Bucuresti

Termenul „cool” este destul de obscur. Poate însemna un lucru pentru o persoană și ceva complet diferit pentru o altă persoană. De exemplu, ce face o casă răcoritoare? Unii susțin că designul este cel mai important element, dar există și cei care cred că facilitățile și corpurile de iluminat sunt cele care contează cel mai mult. Pentru alții, o casă răcoroasă este una care surprinde și care iese în evidență de casele obișnuite, fie că este vorba de aspect sau de funcționalitate. Vă vom exemplifica câteva dintre idei și vă vom permite să decideți care este casa cea mai tare.

Casa Aljibe
Numele se traduce prin Casa Cisternei. De fapt, ar fi un cuvânt mai bun pentru asta. Casa este situată în Alpedrete lângă Madrid, în Spania. A fost proiectat de arhitectul Alejandro Valdivieso, care a refăcut o fostă cisternă de apă și a transformat-o în subsolul casei. El a dat clădirii o fațadă curbată de sticlă care se înfășoară în jurul fântânii. Cisterna a fost inițial conectată la acest puț. În acest caz, natura răcoroasă a casei este dată de o combinație de elemente: istoria sitului și funcția sa inițială, forma curbată și fațada complet vitrată. Aceste elemente puse împreună conferă casei un aspect unic, cu o poveste unică în spatele ei.

Pensiunea Barn
Și aici numele sugerează caracteristicile care definesc proiectul. Structura a fost odată un hambar cu tarabe de cai. Aceiași pereți care au despărțit tarabele nu împart spațiile din interiorul casei de oaspeți nou construite. Proprietatea este situată în Phoenix și este înconjurată de cactuși și pomi fructiferi. Transformarea a adus o mulțime de schimbări. Cadrul de beton a fost păstrat, dar pereții exteriori au fost înlocuiți cu sticlă. Și acoperișul a fost înlocuit. Pereții standului au devenit despărțitori între spațiile interioare, iar tavanul a fost căptușit cu
lemn pentru o senzație caldă. Totul a fost un proiect realizat de The Construction Zone.

Pensiunea Barn
Și aici numele sugerează caracteristicile care definesc proiectul. Structura a fost odată un hambar cu tarabe de cai. Aceiași pereți care au despărțit tarabele nu împart spațiile din interiorul casei de oaspeți nou construite. Proprietatea este situată în Phoenix și este înconjurată de cactuși și pomi fructiferi. Transformarea a adus o mulțime de schimbări. Cadrul de beton a fost păstrat, dar pereții exteriori au fost înlocuiți cu sticlă. Și acoperișul a fost înlocuit. Pereții standului au devenit despărțitori între spațiile interioare, iar tavanul a fost căptușit cu lemn pentru o senzație caldă. Totul a fost un proiect realizat de The Construction Zone.

Casa Michigan Lake
Designul interior al casei și lucruri precum priveliștile sau spațiile exterioare sunt la fel de importante, mai ales atunci când locația este la fel de frumoasă ca în cazul acestei case de pe lacul Michigan. Această casă a fost proiectată și construită de Desai Chia Architects în colaborare cu Environment Architects pe un site plat cu vedere panoramică la lac, dar și la vegetația care îl înconjoară. Cea mai notabilă caracteristică a casei este acoperișul care se întinde pe un capăt de 6 metri și acoperă o frumoasă zonă de relaxare în aer liber. Designul acoperișului este o referință jucăușă la arhitectura locală a caselor din satele de pescari din apropiere.

Această casă de beton din Uruguay
A trăi într-o casă cu pereți de beton se poate simți destul de rece și auster, dar numai dacă nu există nimic care să echilibreze acest lucru. Masa Arquitectos s-a asigurat că conferă acestei case un aspect și o senzație foarte armonioase. Ei au construit casa folosind în primul rând beton, așa că practic aceasta este o clădire cu o coajă de beton. Lucrul interesant al designului este utilizarea lemnului pentru panourile care acoperă partea din spate a casei. Aceste panouri din lemn pot fi deschise pentru a permite lumina și priveliștile din interior sau pot fi închise pentru a oferi casei un aspect complet compact. Se deschid în secțiuni și dezvăluie interiorul cameră cu cameră.

Casa Osler
Este puțin dificil să crezi că această casă există de fapt. Motivul pentru care spunem acest lucru se datorează faptului că acesta seamănă foarte mult cu un design conceptual futurist. Acesta este un proiect dezvoltat de Studio MK27 și situat în Brasilia. structural vorbind, casa este compusă pe două volume mari. Volumul de sus se extinde peste o piscină și este așezat perpendicular pe secțiunea de jos, fiind susținut de piloți pe capătul exterior. Stilul general este contemporan și minimalist, casa având secțiuni vitrate mari și forme liniare, precum și o lipsă de caracteristici decorative și inutile.

Casă în formă de hambar în Wyoming
Acesta nu este primul sau ultimul hambar transformat într-o casă modernă, dar asta nu o face mai puțin interesantă. De fapt, istoria o servește într-un mod foarte cool. Acesta a fost un hambar și în timp și-a pierdut funcția și a devenit o structură uitată. Apoi a venit Carney Logan Burke Architects și a transformat-o într-o casă fermecătoare, care este inteligent prinsă între trecut și prezent, între vechi și modern. Acesta servește ca o pensiune / casă de vacanță,
înconjurat de copaci veșnic verzi și pajiști luxuriante. Priviți-l din lateral și va arăta ca un hambar rustic, degradat. Intră înăuntru și va arăta ca o casă modernă. Această dualitate ne-a inspirat cel mai mult.

VIZIONARE crossmenu