Live Residence - Apartamente Bucuresti

În București, de joi, orele de sport se vor face și în săli, nu doar afară, iar elevii nu vor purta mască
Măsura se aplică de joi, 2 decembrie. Până acum, orele de sport se puteau desfășura numai în exterior.

„În municipiul Bucureşti, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie”, prevede hotărârea CMBSU de luni seară.

Decizia anunțată de Prefectura Capitalei vine după ce incidenţa COVID-19 în București a coborât luni, 29 noiembrie, sub 2 cazuri la mia de locuitori – mai precis, este 1,95, potrivit datelor furnizate de DSP București.

Cea mai mare rată de infectare în București a fost atinsă pe 22 octombrie, când au fost 16,54 cazuri la mia de locuitori. Iată cum a scăzut rata în București, în ultimele zile:

Pe 6 octombrie, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declarase că „ordinul comun de ministru prevede posibilitatea derulării orelor de educaţie fizică în spaţii interioare numai dacă rata de incidenţă în localitate este sub doi la mie”. „Peste doi la mie, doar în spaţii exterioare, fără masca de protecţie”, a adăugat demnitarul.

Foto: Agerpres

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/cmbsu-de-joi-orele-de-educatie-fizica-din-salile-de-sport-din-bucuresti-se-fac-fara-masca-de-protectie-3860107

VIZIONARE crossmenu