Live Residence - Apartamente Bucuresti

Protest anti-restricții, de Ziua Națională, în București. Sunt câteva sute de persoane în Piața Universității
La protest, care a început după-amiază, sunt prezente și persoane venite din alte orașe ale țării, precum Bacău și Harghita. Oamenii, unii îmbrăcați în haine populare și majoritatea purtând steaguri, protestează împotriva restricțiilor impuse de autorități în contexul pandemiei și împotriva impunerii certificatului verde.

Poartă bannere cu mesaje precum „Nu obligativității vaccinării” sau „Nu discriminării românilor nevaccinați” și scandează „Jos dictatura medicală!”.

Organizatorii evenimentului riscă sancțiuni, deoarece numărul persoanelor prezente la eveniment depășește maximul admis în timpul stării de alertă: 100.

Mulți dintre protestatari, între care se numără și copii, veniți la Universitate cu părinții lor, fie nu poartă mască de protecție, fie o poartă necorespunzător, peste nas și gură.

VEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

La fața locului sunt prezente și mai multe echipaje de jandarmi, care supraveghează desfășurarea evenimentului.

Câteva persoane au protestat și în această dimineață, în apropiere de Arcul de Triumf, chiar înainte de parada de Ziua Națională. Oamenii au venit cu un banner pe care l-au așezat pe gardul montat de jandarmi pe bulevard. „Iliescu a chemat minerii. Iohannis a chemat PSD-ul”, scria pe bannerul respectiv.

Jandarmii le-au cerut celor prezenți să strângă bannerul, altfel riscând să fie amendați. 

Autoritățile au anunțat astăzi 1.141 de noi cazuri de infectare cu COVID și 89 de decese. De asemenea, în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.121 de pacienți, dintre care 8 sunt minori.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/proteste-anti-restrictii-de-ziua-nationala-in-piata-universitatii-1-decembrie-2021-3862652

VIZIONARE crossmenu