Live Residence - Apartamente Bucuresti

Ateneul Român, operă de artă pentru România, vandalizat. Autoritățile au fost sesizate
La mijlocul lunii noiembrie, Libertatea a realizat un reportaj în care a relatat cum, Ateneul Român se transformă în rău pe zi de trece, iar pereții clădirii au început să fie desenați de grafferii bucureșteni. 

„Important în legătură cu vandalizarea Ateneului Român: Am sesizat oficial, în această dimineaţă, directorul Filarmonicii George Enescu, Primarul General al Capitalei, directorul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti, arhitectul şef al Bucureştiului şi directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti privind obligaţiile administratorilor şi proprietarilor de monumente istorice şi procedura privind eliminarea graffiti tag-ului de pe faţada monumentului istoric”, a anunțat ARCEN, pe Facebook, citată de News.ro.

Potrivit reprezentanţilor ARCEN, Filarmonica „George Enescu”, ca administrator al monumentului istoric are, printre altele, obligaţia să asigure paza, integritatea şi protecţia monumentelor istorice, să asigure efectuarea lucrărilor de conservare, consolidare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere a acestora în condiţiile legii.

„Ne arătăm dispuşi la folosirea tuturor datelor #catalogbucuresti pentru realizarea unui regulament funcţional la nivelul faţadelor din zonele construite protejate şi a monumentelor istorice din Bucureşti. Mutilarea ţesutului construit istoric şi vandalizarea spaţiului public bucureştean a depăşit toate liniile roşii”, au mai transmis reprezentanții ARCEN.

Construită între 1886 și 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron, clădirea Ateneului este o adevărată atracție pentru turiștii străini.

Ateneul Român este înscris în „Lista Monumentelor Istorice” din anul 2004, iar ultima consolidare și restaurare serioasă a avut loc în perioada 2000-2004.

Atunci, au avut loc lucrări de consolidare, refacere şi restaurare a faţadelor, de restaurare şi modernizare a sălii mari, lucrări de consolidare a cupolei, dar și lucrări de refacere a învelitorii decorative din tablă de zinc. De toate acestea s-a ocupat compania Aedificia Carpați. 

Foto: Vlad Chirea

 

Citeşte şi:  
 
 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/ateneul-roman-vandalizat-autoritatile-au-fost-sesizate-3872902

VIZIONARE crossmenu