Live Residence - Apartamente Bucuresti

O icoană semnată de Arsenie Boca a fost vândută cu un preț de aproape 50 de ori mai mare decât cel cu care a fost scoasă la licitație
Preţul de pornire al icoanei semnate de Arsenie Boca a fost de 350 de euro, iar peste 30 de pasionați de artă sacră și colecționari au fost interesați de piesa de colecție.

Potrivit Artmark, icoana a fost realizată într-un atelier din Scheii Brașovului şi este datată 25 august 1945. Aceasta a fost oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus (poreclit „Starețu”). Pe verso icoanei de colecție se regăsește mesajul scris de Arsenie Boca: „Părintelui Ieronim Grovu („Starețu”). Dar de la credincioșii de la Mănăstirea Brâncoveanu, mult a ostenit și mai are”, urmată de semnătura părintelui.

Cu doar 5 ani înainte de a semna icoana, Arsenie Boca a declanșat la Sâmbăta de Sus ceea ce s-a numit „mișcarea dereînviere duhovnicească de la Sâmbăta”, mai arată Artmark.

Icoana „Maica Domnului Îndurerată”, semnată de Arsenie Boca | Foto: ArtmarkArtmark mai anunţă că recordurile stabilite în cadrul Licitației de Artă Sacră la Casa Artmark indică o apreciere a pieței de artă sacră la nivel regional: o rată de adjudecare de aproximativ 80%, un total de vânzări de 184.000 de euro, fiind cea mai bună licitație de artă religioasă de anul acesta, și o durată de peste 5 ore.

Artmark aminteşte şi icoana de pelerinaj „Cetatea Ierusalimului”, care a fost adjudecată pentru 14.000 de euro. Piesa, veche de 155 de ani, a avut un preț de pornire de 1.600 de euro.

 

Citeşte şi:  
 
 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/o-icoana-semnata-de-arsenie-boca-scoasa-la-vanzare-cu-350-de-euro-a-fost-cumparata-cu-17-000-de-euro-3875905

VIZIONARE crossmenu