Live Residence - Apartamente Bucuresti

Pasagerii a 16 curse, înghesuiți la sosiri, în Aeroportul Otopeni. Ce spun reprezentanții aeroportului
Numărul de pasageri care vin în România înaintea Crăciunului este din ce în ce mai mare, iar controlul pe care DSP îl face asupra declarației pe proprie răspundere și al testelor PCR a dus vineri după-amiază la formarea unei cozi imense.

Digi24 susține că ar fi vorba despre pasagerii a 16 curse internaționale care au aterizat toate în decurs de o oră. Toți aceștia au fost înghesuiți în terminalul Sosiri, unde urmau să le fie verificate documentele – testul COVID negativ – și să fie făcut triajul epidemiologic.

„Care este logica pentru care statul român nu îi lasă pe toți acești oameni să se testeze la sosirea în România?”, a întrebat consultantul în turism Răzvan Pascu, în postarea sa pe Facebook, unde a arătat sutele de oameni înghesuiți în terminal.

„Încerc mereu să rămân cât se poate de echilibrat, să găsesc soluții când alții se plâng și întră în panică, să fiu concentrat doar pe rezultat. Mi-a ieșit până acum. Însă când văd statul român cum își bate joc de cetățeni, nu pot să rezist, nu mă pot abține. Mi se pare abject, profund greșit, să iei o măsură doar din pix într-un birou, fără să treci acea măsură prin filtrul rațiunii”, a mai scris acesta.

Aeroportul Otopeni: Testarea pe aeroport ar mări aglomerația

Valentin Iordache, purtător de cuvânt la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează Aeroportul Otopeni, a declarat pentru Libertatea că angajații aeroportului au luat toate măsurile necesare pentru a fluidiza zona.

„Noi ne-am luat toate măsurile, inclusiv prin suplimentarea de personal, pentru a fluidiza zona de intrare în țară, adică inclusiv dublarea numărului de medici de la DSP cu personal propriu”, a afirmat acesta.

Purtătorul de cuvânt al CNAB a precizat că testarea în aeroport ar duce la o și mai mare aglomerare.

Fizic, pe aeroporturile noastre nu există spațiu unde pasagerii să fie testați și unde să aștepte rezultatul. Testarea în aeroport ar aglomera zona și mai mult. Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB, pentru Libertatea:

 

Citeşte şi:  
 
 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/aglomeratie-aeroport-otopeni-coada-aeroport-otopeni-razvan-pascu-3889925

VIZIONARE crossmenu