Live Residence - Apartamente Bucuresti

Percheziții în București și 36 de județe pentru confiscarea de arme și muniție livrate prin curier din Ungaria
Este vizată o firmă din Ungaria, care vindea online arme unor persoane fizice de pe teritoriul României, fără respectarea legislaţiei.

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti, efectuează 103 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi 36 de judeţe, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată. Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte şi lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid”, anunţă IGPR.

După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

„Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar din depozitul situat pe teritoriul Ungariei ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu”, au mai transmis polițiștii.

Au fost descoperite 88 de arme neletale și muniție, dar și alte bunuri, arbalete, cartușe, au transmis polițiștii.

„S-a comercializat pe teritoriul României de persoane fizice arme și diferite tipuri de muniție fără a respecta prevederile legii 295 privind regimul armelor și muniților. Activitatea infracțională s-a desfășurat prin plasarea de comenzi prin site-uri online, iar din depozitul situat pe teritoriul Ungariei au fost livrate armele către clienții români prin intermediul firmelor de curierat. Ulterior armele și muniția ajungeau la cumpărătorul final prin alte societăți de curierat. În activitate au fost implicați peste 300 de polițiști, criminaliști și luptători de intervenție”, au declarat polițiștii într-o conferință de presă.

 

Citeşte şi:  
 
 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/sute-de-perchezitii-bucuresti-si-alte-36-de-judete-pentru-confiscarea-unor-arme-de-foc-3875443

VIZIONARE crossmenu