Live Residence - Apartamente Bucuresti

Soțul Dianei Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru ultraj. Senatoarea și susținătorii ei au făcut scandal la Parchet
UPDATE ora 15.55: Comunicatul Parchetului Judecătoriei Sector 1 București arată că soțul Dianei Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, a agresat un polițist. Mai precis, „l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție”, susțin procurorii.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16:00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1, București. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arată în comunicat.

Prin ordonanța procurorului, față de soțul Dianei Șoșoacă s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La aflarea sentinţei, Diana Şoşoacă a început să strige după Ambulanţă: „Chemaţi Salvarea!”, a relatat Antena3.

Totodată, la ieșirea de la Parchet, au apărut tensiuni între unii dintre reprezentanții presei și susținătorii Dianei Șoșoacă. Suținătorii lui Șoșoacă au acuzat că au fost loviți de cameramani, iar jurnaliștii s-au plâns că nu le este permis accesul în zonă.

VEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei independente Diana Șosoacă, este acuzat că vineri seară, 10 decembrie, a bruscat un polițist, au declarat surse judiciare pentru Libertatea. Parchetul Judecătoriei Sector 1 a întocmit un dosar penal pentru ultraj pe numele acestuia.

Potrivit surselor, polițistul bruscat fusese chemat la cabinetul de avocatură din București al senatoarei, ca să aplaneze un conflict cu reporteri italieni de la televiziunea RAI, care veniseră pentru un interviu cu Diana Șoșoacă.

Contactată de Libertatea, senatoarea a confirmat incidentul și a povestit că ea însăși a chemat poliția, iar soțul său a apărat-o atunci când polițiștii veniți la fața locului „au refuzat să îmi acorde protecție”.

„Am fost atacată de un reporter de la RAI 1, așa zice ea, nu se știe cine este. Aia m-a atacat pe mine, m-a lovit, soțul meu a luat-o de mână să o arunce afară din casă și Poliția l-a imobilizat pe soțul meu, l-a dat cu capul de ușă, ca să nu își apere soția”, a declarat, pentru Libertatea, Diana Șoșoacă.

Varianta oficială a poliției este însă diferită.

Într-un comunicat de presă trimis azi, Poliția Capitalei scrie că „în data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict”.

„La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4” și a fost întocmit un dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, „în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”. Mai precis, polițiștii au fost cei care au reclamat că soțul Dianei Șoșoacă l-a bruscat pe unul dintre oamenii legii veniți la fața locului, potrivit surselor Libertatea.

În aceeași cauză a fost întocmit un al doilea dosar penal, care va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acest al doilea dosar penal vizează acuzațiile pe care Diana Șoșoacă le-a făcut cu privire la faptul că soțul ei a fost lovit și la incidentul petrecut în cabinetul ei de avocatură, potrivit propriilor declarații.

 

Citeşte şi:  
 
 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/surse-sot-diana-sosoaca-dosar-penal-de-ultraj-pentru-ca-ar-fi-agresat-un-politist-reporter-italian-de-la-rai-1-3881853

VIZIONARE crossmenu