Live Residence - Apartamente Bucuresti

Nicușor Dan anunță că peste 3.200 de ucraineni au primit asistență și că s-au strâns zeci de tone de ajutoare
„3.211 persoane asistate la Gara de Nord, la Punctul de informare şi Coordonare al DGASMB. 98 de refugiaţi cazaţi şi încă 43 au locuri rezervate pentru seara asta. Nou punct deschis la Ambasada Ucrainei. Distribuim hrană, ceai, dulciuri pentru refugiaţii care vin acolo pentru a-şi face actele”, a scris edilul. Precizările vin în contextul în care un tren cu 400 de refugiați ajunge, vineri seară, la Bucureşti. 

Nicușor Dan precizează că donaţiile au fost strânse de copii, părinţi, profesori, pensionari bucureşteni, reprezentanţi ai ONG-urilor, ai parohiilor din Capitală şi ai firmelor private.

Potrivit primarului General, nu mai puțin de 64 de tone de donații au fost strânse pînă acum pentru pentru refugiații din țara vecină, în trei centre din Capitală.

„46 tone de donații colectate la Centrul de la Arena Națională, din care aproape 40 au fost aduse azi (4 martie, n.r.) de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. 18 tone de donații strânse la Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară”, a detaliat Nicușor Dan.

Acesta mai afirmă că zeci de angajaţi din Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), Proedus și Primăria Capitalei, alături de voluntari, ”sunt aproape non stop pe baricade pentru a fi alături de cei care au nevoie”.

De asemenea, edilul a ținut să mulțumească Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru inițiativa de a deschide centre de donații în mai multe școli din toate cele șase sectoare, precum și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, care ajută în continuare cu sortarea și transportul donațiilor.

La începutul acestei săptămâni, Nicușor Dan anunțase instituția pe care o conduce a strâns 7 tone de ajutoare în urma donaţiilor făcute de bucureşteni, iar 710 refugiaţi primiseră diverse forme de asistenţă. Tot la acel moment, primarul a mai spus că există mai multe autobuze disponibile pentru transportul refugiaţilor ucraineni, autobuze care operează pe rute care includ Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/nicusor-dan-asistenta-refugiati-ucraina-gara-de-nord-ajutoare-stranse-4015805

VIZIONARE crossmenu