Live Residence - Apartamente Bucuresti

Gest emoționant al femeilor din România: au lăsat cărucioare pentru mamele refugiate din Ucraina, în Gara de Nord
Până marți, 8 aprilie, zeci de cărucioare pentru copii, toate donate, s-au strâns într-o cameră special amenajată în Gara de Nord.

„În total, au fost 48 de cărucioare pentru copii. Dintre ele, doar cele pe care le-ați fotografiat au mai rămas. Cererea este foarte mare, majoritatea femeilor refugiate au părăsit Ucraina în grabă, cu o valiză și copiii de mână. Sau, pur și simplu, și-au ținut tot drumul bebelușii brațe”, a explicat persoana care coordonează operațiunea din Gara de Nord.

48 de cărucioare au fost donate de români pentru mamele refugiate din Ucraina„Mulțumit românilor! Toate suntem sunt extrem de bucuroase că putem avea un cărucior”, a spus o ucraineancă sosită la București din Kievul asediat.

Pe 4 martie, femei din orașul polonez Przemyśl au făcut un gest asemănător: au lăsat pe peronul gării cărucioarele propriilor copii pentru mamele refugiate din Ucraina.

Dopo la stazione ferroviaria di Przemyśl in Polonia, anche sul confine tra Slovacchia e Ucraina vengono lasciati passaggini per quelle mamme costrette a scappare dall’Ucraina con i loro neonati. Copyright foto e testo Francesco Malavolta#ukraineconflict #Ukraine #WWIII #slovakia pic.twitter.com/w5HfDbYGvd— Francesco Malavolta (@MalavoltaF) March 7, 2022

Tot în Gara de Nord din București a fost amenajat un punct de ajutor pentru refugiații ucraineni care au plecat de acasă cu animalele de companie. ONG-ul Animal Society i-a așteptat cu hrană pentru căței și pisici, pături și cuști pentru transport.

Foto: Dumitru Angelescu

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/carucioare-pentru-mamele-refugiate-din-ucraina-plecate-de-acasa-in-graba-cu-copiii-in-brate-cererea-e-foarte-mare-4022391

VIZIONARE crossmenu