Live Residence - Apartamente Bucuresti

Peste 30 de refugiaţi romi din Ucraina sosiţi în Gara de Nord, preluaţi şi ajutaţi de voluntari romi
În Gara de Nord, refugiații au fost preluați din trenurile cu care au venit de voluntarii romi, fiind conduși în cele câteva corturi, pe care autoritățile locale le-au instalat în gară. Voluntarii romi i-au așteptat pe frații lor din Ucraina cu mâncare, apă, îmbrăcăminte și încălțăminte, precizează organizaţia.

Potrivit sursei citate, comunicarea cu refugiații romi din Ucraina s-a făcut în limba romani, lucru care i-a liniștit pe aceștia și i-a făcut să se simtă bine primiți. Refugiații din Ucraina au fost ajutați cu toate informațiile necesare de către voluntarii romi ai asociaţiei.

În Ucraina, trăiesc aproximativ 400.000 de romi, iar majoritatea acestora au fugit din cauza războiului și au venit în România, mai transmite asociaţia.

Duminică, 6 martie, Partida Romilor anunţa că 23 de refugiați romi din Ucraina, din orașul Odesa, printre care şi 13 copii, au fost preluaţi de reprezentanții asociaţiei şi cazaţi la Bucureşti. Miercuri, 9 martie, Libertatea a arătat ce au pățit niște romi săraci din Ucraina când au fost confundați, în Gara de Nord, cu romi de la noi.

Peste 340.000 de refugiaţi ucraineni au intrat în România de la începutul războiului.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Sursă foto: Partida Romilor

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/peste-30-de-refugiati-romi-din-ucraina-sositi-in-gara-de-nord-preluati-si-ajutati-de-voluntari-romi-4025321

VIZIONARE crossmenu