Live Residence - Apartamente Bucuresti

CNN: Vicepreședinta SUA spune în România că angajamentul NATO cu aliații săi este unul „de fier”
„Angajamentul SUA față de articolul 5 este absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm și să înțelegem că un atac asupra unui stat NATO este un atac asupra NATO. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt în România să întăresc acest angajament și să mulțumesc poporului român”, a declarat vicepreședinta SUA, în prima sa vizită oficială în România.

Harris a salutat sprijinul României arătat refugiaților ucraineni: „Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment”, a spus oficialul american, citat de CNN.

Întrebată și despre posibilitatea extinderii războiului în România, Kamala Harris a răspuns că nu poate specula în ceea ce privește comportamentul lui Putin , dar „suntem foarte fermi și ca membri NATO, un atac asupra unei țări este un atac asupra tuturor”.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/kamala-harris-angajamentul-nato-in-romania-de-fier-4028034

VIZIONARE crossmenu