Live Residence - Apartamente Bucuresti

Nicuşor Dan: Începem atribuirea a 1.850 de autorizaţii de taxi
Nicuşor Dan a precizat că termenul-limită pentru depunerea cererilor este 17 mai.

„Sunt peste 10 ani de când Primăria nu a mai emis autorizaţii de taxi. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre taximetriştii care practică meseria asta de ani buni să îşi obţină propria autorizaţie de taxi şi să nu mai fie nevoiţi să plătească în diverse forme de colaborare”, a transmis Nicuşor Dan, pe Facebook.

Potrivit acestuia, procedura pentru obţinerea autorizaţiei, în conformitate cu prevederile legale, este una „complexă, iar termenul este strâns”. Primarul general al Capitalei le recomandă tuturor celor interesaţi să înceapă cât mai curând demersurile.

Informaţii suplimentare despre actele necesare şi procedura de atribuire se pot obţine sunând la 021.3055500, interior 7222. De asemenea, la Registratura Primăriei Generale va fi, în fiecare zi lucrătoare, o persoană care va prelua dosarele de înscriere şi va oferi informaţii tuturor celor interesaţi de noile autorizaţii de taxi, precizează Nicuşor Dan.

Potrivit Agerpres, pentru depunerea cererilor sunt necesare:

înregistrare ca PFA la Registrul Comerţului, cod CAEN 4932;atestare profesională ca taximetrist emisă de ARR;aviz medical şi psihologic;cazier judiciar al taximetristului;cazier fiscal al PFA-ului;emiterea autorizaţiei de transport de către PMB;dovadă pentru deţinerea autoturismului sau declaraţie pe propria răspundere că va fi cumpărat în maximum şase luni (cu o garanţie de 5%);cerere de participare în procedura de atribuire a autorizaţiilor de taxi.Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, pe 7 martie, o hotărâre prin care au fost modificate criteriile de departajare în vederea atribuirii autorizaţiilor de taxi. Printre acestea se numără:

clasificarea autovehiculului, conform normelor de poluare euro:

Full electric: 20 de puncte;Hibrid Plug-in: 15 puncte;Hibrid: 10 puncte;EURO 6 + GPL/CNG: 10 puncte;EURO 6: 5 puncte. vechimea autovehiculului de la data fabricaţiei:până la 1 an: 10 puncte;între 1 şi 2 ani: 8 puncte;între 2 şi 3 ani: 6 puncte;între 3 şi 4 ani: 4 puncte;între 4 şi 5 ani: două puncte. echiparea cu instalaţie pentru aer condiţionat: 20 de puncte. gradul de protecţie a pasagerilor:până la 4 airbaguri: 10 puncte;peste 4 airbaguri: 20 de puncte.

dotări suplimentare ale autovehiculului:

dispozitiv fix de înregistrare a precizărilor făcute de client: 1 punct;perete despărţitor între conducătorul auto și clienţi: 1 punct;dispozitiv pentru plata cu cardul: 15 puncte.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/nicusor-dan-incepem-atribuirea-a-1-850-autorizatii-de-taxi-4034590

VIZIONARE crossmenu