Live Residence - Apartamente Bucuresti

Nori de praf deasupra Bucureștiului și altor județe aflate sub cod galben de vânt. Ce spune Ministerul Mediului
Rafalele de vânt au atins 68 km/h în Capitală, în jurul orei 14:00. Valori mari s-au înregistrat şi la Buzau – 86 km/h, Mahmudia – 79 km/h şi Urziceni – 72 km/h.

Un nor toxic s-a format deasupra Ucrainei, în urma bombardamentelor neîncetate ale armatei ruse. Ministerul Mediului a transmis însă azi, 22 martie, că modelările realizate de ANM arată foarte clar că, în perioada următoare, nu se preconizează o deplasare a acestui nor dinspre Ucraina spre teritoriul României.

„În acest context, în Municipiul Bucureşti şi în mai multe zone aflate sub avertizare s-a constatat fenomenul de resuspensie a particulelor de praf atmosferic depuse pe sol, în special PM10, care a fost antrenat de rafalele de vânt, determinând creşteri ale valorilor înregistrate de staţiile de monitorizare a calităţii aerului. În prezent, ultima medie orară a particulelor grosiere PM10 se situează în jurul valorii de 200 micrograme/mc, în aglomerarea Bucureşti”, a transmis ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, „niciun alt indicator măsurat (monoxid de carbon, dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon etc.) nu prezintă creşteri semnificative, nicăieri pe teritoriul României

Și DSU a  dezminţit probabilitatea ca un nor toxic să vină deasupra României, din Ucraina.

„Ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, vă informăm că informațiile prezentate sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS” transmite DSU. 

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/nori-de-praf-deasupra-bucurestiului-si-altor-judete-aflate-sub-cod-galben-de-vant-ministerul-mediului-vantul-puternic-ridica-praful-de-pe-campuri-nu-are-legatura-cu-ucraina-4046138

VIZIONARE crossmenu