Live Residence - Apartamente Bucuresti

Un centru comercial din București a ars complet. ISU spune că nu avea autorizație de securitate la incendiu
UPDATE ora 21.40: Prosper Plaza nu avea autorizație de securitate la incendiu, a transmis ISU București-Ilfov: „Precizăm faptul că ultimele două controale la această construcție au fost efectuate în anii 2018 și 2021, prilej cu care a fost aplicată sancțiune contravențională pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Totodată, ISU a informat că în urma verificărilor, nu au fost identificate persoane rănite, iar „începând cu ora 21:00, dispozitivul a fost redimensionat”. Pentru stingerea completă a incendiului, care a fost semnalat la ora 16:43, vor rămâne la fața locului 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, un echipaj descarcerare și un echipaj SMURD.

UPDATE ora 21.15: Raed Arafat a revenit asupra declarației că există risc de prăbușire a centrului comercial Prosper Plaza, după incendiu.

„Se fac verificări de către cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Se pare că nu există risc de prăbușire, din câte mi s-a transmis, dar urmează să se facă un raport”, a spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență pentru Libertatea.

UPDATE ora 18:37: Pompierii au anunțat că incendiul este localizat, iar suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 mp.

UPDATE ora 18:23: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, într-o conferință de presă, că incendiul de la centrul comercial din Bucureşti este în curs de localizare şi nu sunt anunţate victime.

„Vestea bune este că nu sunt raportate victime, salvatorii sunt în plină acţiune, iar incendiul este deja localizat”, a transmis Cărbunaru.  

Și directorul general al Autorităţii Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis în conferința de presă că viteza vântului este în diminuare, de la 40-45 de km/h la 20-25 de km/h, ceea ce va face ca norul de fum provenit de la incendiu să se disperseze şi să se îndrepte spre sud-vest.

„Aceasta însemnând posibilitatea ca, mai ales că incendiul a fost localizat, să nu avem o extindere în următoarele ore şi luând în considerare şi conexiunea cu condiţiile meteorologice care ar fi putut să favorizeze”, a declarat directorul ANM.

UPDATE ora 18:19: Raed Arafat, șeful DSU, avertizează că există riscul ca mall-ul Prosper să se prăbușească din cauza incendiului puternic.

„Victime nu avem, însă fiind structură metalică, e un risc de prăbușire și pompierii au fost atenți și au lucrat mai defensiv. Pompierii vor continua să intervină până lichidează incendiul și ne asigurăm că zona este în siguranță”, a declarat Raed Arafat, marți, la Antena 3.

UPDATE ora 18:09: Întreaga clădire a fost distrusă, iar pompierii încearcă să lichideze incendiul, fiind suplimentat numărul autospecialelor

„Incendiul se manifestă cu flacără foarte puternică, în special la nivelul acoperișului, dar și pe fațada clădirii. Până în acest moment nu sunt persoane rănite, iar suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 800 de mp. Acționează 27 autospeciale de stingere, 6 autoscări și opt ambulanțe SMURD. Având în vedere degajările mari de fum și vântul care suflă cu putere pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei a fost transmis un mesaj Ro-Alert”, au mai transmis pompierii București.

„Incendiul se manifestă pe aproximativ 800 mp și nu sunt raportate victime. Flăcările se manifestă pe fațadă și la acoperiș. Se procedează la evacuarea persoanelor”, au transmis reprezentanții ISU.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

La fața locului intervin peste zece autospeciale. Pompierii cer ocolirea zonei pentru a putea interveni.

„Sunt degajări mari de fum influențate de vânt, motiv pentru care solicităm închiderea ferestrelor pentru toate locuințele din zonă”, au mai transmis pompierii. A fost transmisă și o avertizare RO Alert.

Intervenția pompierilor este îngreunată de vântul extrem de puternic, iar flăcările se extind cu repeziciune. În aceste momente cad bucăți din acoperișul cuprins de incendiu.

Fumul dens se vede și în Sectorul 4 al Capitalei. În București, marți, ANM a emis un cod galben de vânt puternic – rafale în general de 55-60 km/h.

Foto principală: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/incendiu-puternic-la-un-centru-comercial-din-sectorul-5-isu-sunt-degajari-mari-de-fum-4046275

VIZIONARE crossmenu