Live Residence - Apartamente Bucuresti

Controale ANPC la STB. Mai multe mijloace de transport, oprite să iasă pe traseu după ce au fost găsite mai multe nereguli. Ce spune directorul STB
În urma controalelor ANPC, mai multe mijloace publice de transport au fost oprite să iasă pe traseu din cauza deficiențelor majore.

„Au fost controlate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineţii, pornind de la aceste locații, dar, din respect pentru bucureşteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficienţe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea”, au anunțat reprezentanții ANPC.

Printre neregulile găsite se numără: uşi care nu se închideau complet, lipsa mânerelor de susţinere sau prezenţa unor mânere deteriorate, fără protecţia de PVC, linoleum deteriorat pe pardoseală, lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, funcţionare precară a instalaţiilor de ventilaţie sau încălzire în mijloacele de transport în comun, precum şi deficienţe de igienă şi întreţinere.

Precizările de STB

În urma controlului, în prima fază au fost oprite de la a intra pe traseu câteva zeci de mijloace de transport în comun, dar s-a intervenit punctual şi au mai rămas „doar câteva care nu au intrat în circulaţie”.

„Urmare a ceea ce s-a întâmplat, şi sincer vă zic, controlul ANPC pe noi ne ajută pentru faptul că nişte probleme pe care eu le-am sesizat în urmă cu mult timp au fost scoase în evidenţă şi poate luăm nişte măsuri punctuale acolo unde cetăţenii au sesizat nişte lucruri, pentru că ANPC a venit în control urmare a unor sesizări. E clar că, dacă ne dorim calitate în transportul public, avem nevoie de concurenţă pe anumite servicii. Dacă vorbim de efectuarea serviciului de transport public pe suprafaţă, în momentul de faţă STB e concurat de încă trei operatori”, a spus Adrian Criț, directorul STB, pentru Agerpres.

„S-au primit amenzi urmare a faptului că legislaţia trebuie aplicată. Legislaţia se aplică, nu contează că suntem o societate a municipalităţii. În urmă cu o oră am avut o discuţie cu domnul preşedinte al ANPC (Horia – Miron Constantinescu, n.r.) şi împreună am dispus să avem un plan de implementare pe măsurile luate, astfel încât asemenea lucruri să nu mai fie posibile la nivelul transportului public din Capitală. Dânşii au sesizat ceva. Aceste lucruri se analizează punctual de o comisie care va fi constituită la nivelul fiecărei autobaze şi vom lua măsurile punctuale astfel încât calitatea serviciilor să fie una mult mai bună decât în prezent”, a mai spus Adrian Criţ.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/controale-anpc-la-depouri-si-autobaze-ale-stb-mai-multe-mijloace-de-transport-au-fost-oprite-sa-iasa-pe-traseu-4047051

VIZIONARE crossmenu