Live Residence - Apartamente Bucuresti

Protest în fața Ambasadei Rusiei la București. Refugiați ucraineni, printre manifestanți
Asociaţia a transmis că este vorba despre o manifestaţie autorizată împotriva genocidului din Ucraina.

Adunarea publică s-a desfășurat sub sloganul „Susţinem libertatea şi democraţia în Ucraina”, acţiune pentru care şi-au anunţat sprijinul şi participarea mai multe personalităţi, organizaţii civice, precum şi cetăţeni ucraineni refugiaţi în ţara noastră.

Anterior protestului, asociația a condamnat afirmațiile ambasadorului rus Valery Kuzmin, pe care le-a catalogat drept „declaraţii mincinoase şi agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România, pentru a arăta stăpânilor de la Kremlin că îşi merită rublele îmbibate de sânge cu care este plătit”.

„A venit timpul ca acest individ să fie expulzat de îndată din România. Dorim şi credem cu tărie că ministrul de externe al României cunoaşte derapajele acestuia, va lua măsuri şi îşi va anunţa poziţia opiniei publice din România”, a transmis Asociația „21 Decembrie 1989”.

Nu este prima manifestație care are loc de la debutul războiului pe 24 februarie. În urmă cu o săptămână, pe 20 martie, câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei ca să protesteze față de invazia rusă în Ucraina. Printre ei s-au aflat reprezentanți ai organizațiilor de mediu, voluntari români, dar și refugiați ucraineni care ne-au povestit că tot ce își doresc este să se întoarcă acasă. 

Foto: Agerpres

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/protest-in-fata-ambasadei-rusiei-la-bucuresti-la-care-participa-inclusiv-refugiati-ucraineni-4054688

VIZIONARE crossmenu