Live Residence - Apartamente Bucuresti

Incendiu de amploare lângă București, la un centru REMAT. Fumul nu se îndreaptă spre Capitală, spune ANM
UPDATE ora 22:00. În depozitul Remat au ars caroserii de autoturisme și material lemnos. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 1300 mp, cu degajări mari de fum, fără a exista pericol de propagare, transmite Prefectura Ilfov. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu au mers la faţa locului, în prezent evaluând pagubele de mediu produse de incendiul de la Remat Glina, adaugă sursa citată.

Pompierii mai acționează doar localizat, fără a mai fi impuse restricții de circulație, mai transmite Prefectura.

UPDATE ora 21:15. Fostul comisar general al Gărzii de Mediu, Otavian Berceanu, susţine, într-o postare pe Facebook, că în incendiul de la Glina ard interioarele maşinilor dezmembrate, iar fumul e de 4.500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului.

UPDATE ora 21:00. Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura București, la kilometrul 27+300 de metri, în zona incendiului produs la Remat Glina, județul Ilfov.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat în mare parte, se mai acționează doar localizat, fără a mai fi impuse restricții de circulație. Valorile de trafic se mențin însă ridicate.

Până la acest moment al investigațiilor nu au rezultat victime, ci pagube materiale. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului, mai transmit poliţiştii.

UPDATE ora 20:30. Ministerul Mediului a anunţat, într-o postare pe Facebook, că incendiul afectează aproximativ 200 metri pătraţi, potrivit ISU. Ard elemente auto provenite din dezmembrări şi material lemnos.

„Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la fața locului și evaluează pagubele de mediu produse de incendiu. După lichidarea acestuia, comisarii vor demara un control la agentul economic. Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că vântul bate în direcția nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea București, iar condițiile meteo sunt favorabile dispersiei.

Până la această oră, potrivit specialiștilor din Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM, datele de calitate a aerului arată că, în cazul aglomerării București, nu se înregistrează creșteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor). Cetățenii care locuiesc în proximitatea evenimentului trebuie să urmeze indicațiile autorităților responsabile cu protecția civilă”, mai transmite ministerul Mediului.

UPDATE ora 19:30. Incendiul se mai desfăşoară pe aproximativ 300mp. Comisarii Gărzii de Mediu sunt deja pe amplasament. La ora 19:00, concentraţiile sunt la acelaşi nivel cu cele de la ora 18:00, chiar au scăzut puţin la PM 2,5 și PM 10. Maxima concentraţiei medii orare la PM10 este de 60.9 micrograme/mc la stația B7, transmite Garda Naţională de Mediu.

Anterior, Garda de Mediu preciza, la ora 18:00, că nu se înregistrează creşteri ale concentraţiilor de particule sau NO2. Maxima concentraţiilor de PM 10 se înregistrează la B7- 62 micrograme/mc. Concentraţiile de NO2 sunt şi ele scăzute.Se pare că suntem avantajaţi de direcţia vântului ce bate din SV spre NE., după cum se vede din roza poluării la staţiile B7 şi B4.

UPDATE ora 18:50. Ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat, la Digi24, că modelările meteorologilor arată că norul de fum se deplasează spre nord-est, nu spre Bucureşti. Potrivit ministrului, în acest moment nu există o poluare crescută în Capitală.

Barna a mai anunţat că reprezentanţii Gărzii de Mediu sunt la faţa locului şi verifică autorizaţiile centrului. La prima vedere, unitatea funcţiona legal.

UPDATE ora 18:30. Incendiul este localizat. La faţa locului acţionează 13 autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o maşină de descarcerare, transmite ISU. Potrivit sursei citate, sunt posibilităţi limitate de alimentare cu apă a autospecialelor în zona respectivă.

Pompierii au fost alertați prin apel la 112 că are loc un incendiu la un centru REMAT din localitatea Glina.

„Ard caroserii de autoturisme și material lemnos. Actionează 9 autospeciale de stingere. Sunt degajări mari de fum. Recomandam evitarea zonei pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenție. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 1.000 mp, fără posibilități de propagare”, au transmis reprezentanții ISU București.

Până acum nu au fost raportate victime.

Incendiu Glina foto: ISU BucureștiDe asemenea, a fost emis și o avertizare RO Alert prin care autoritățile le cer oamenilor să evite zona.

Traficul pe Centura Bucureşti este blocat.

„În jurul orei 17:11, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Glina arde un Remat. Având în vedere condițiile de vizibilitate redusă, la fața locului s-au deplasat imediat polițiștii din Popești Leordeni și Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităților din competență, de dirijare și deviere a traficului”, au transmis reprezentanții IPJ Ilfov.

Polițiștii rutieri informează șoferii că traficul se deviază prin București și prin DN3.

La fața locului urmează să ajungă și comisarii Gărzii de Mediu.

”Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Glina, judeţul Ilfov, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze la rafală de până 20…25 km/h), din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre nord-est”, au precizat meteorologii, conform News.ro.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 25

Foto: Eli Driu-Libertatea si ISU

Știre în curs de actualizare.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/url-incendiu-glina-centru-remat-30-martie-4060391

VIZIONARE crossmenu