Live Residence - Apartamente Bucuresti

Primăriile vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Care sunt tarifele pentru recuperarea mașinii
Proiectul a fost inițiat în contextul Compania Municipală Managementul Transportului București SA, care presta această activitate, intră în dizolvare.

„Din moment ce nu mai există la nivelul Primăriei Generale un contract/colaborare cu o companie care să furnizeze un rezultat în ce privește eliberarea spațiilor ocupate ilegal de automobiliști (locuri de parcare interzise, trotuare etc), considerăm oportună implicarea sectoarelor în asigurarea acestui serviciu atât de necesar”, se arată în expunerea de motive semnată de consilierul General Nicorel Nicorescu.

În expunerea de motive se mai arată și că Poliția de sSector își va aduce contribuția în acest proiect:

„Având în vedere că marile bulevarde se află în administrarea Primăriei Capitalei, dar Poliția de Sector tranzitează în desfășurarea activităților zilnice aceste zone, se pot implica direct în supravegherea parcărilor ilegale din zonele supravegheate/administrate. Din acest punct de vedere situația este dezechilibrată între sectoare deoarece unele sectoare au în administrare și mari bulevarde cedate prin hotărâri ale Consiliului General, în vederea unor lucrări, pe când altele nu au astfel de zone în administrare”.

Primăria Capitalei începuse să ridice mașinile parcate neregulamentar în august 2019, dar compania municipală care presta serviciul este în dizolvare.

Tarifele pentru recuperarea mașinii sunt următoarele:

Pentru ridicare:

200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.Pentru transport:

150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Aşadar, pentru un autoturism precum Dacia Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei, potrivit Hotnews.

În Sectoarele 3,4 și 6 se ridică deja mașinile parcate neregulamentar, cu tarife care în total ajung tot la o sumă de 500 de lei pentru o mașină de familie.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/primariile-vor-putea-ridica-masinile-parcate-neregulamentar-pe-strazile-aflate-in-administrarea-primariei-capitalei-care-sunt-tarifele-pentru-recuperarea-masinii-4061972

VIZIONARE crossmenu