Live Residence - Apartamente Bucuresti

Calitatea aerului din Bucureşti, monitorizată din vară de 40 de senzori
„Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat amplasarea unei noi rețele cu 40 de senzori pentru măsurarea calității aerului în Capitală. E vorba de un proiect susținut de Bloomberg Philantropies în parteneriat cu OMS și el a devenit posibil pentru că Bucureștiul a aderat anul trecut la Rețeaua Orașe Sănătoase”, a transmis primarul general Nicuşor Dan, potrivit comunicatului de presă.

Cei 40 de senzori de aer vor fi calibraţi pentru a detecta concentraţiile de pulberi în suspensie PM 2.5, PM 10 şi oxizi de azot NOx şi vor fi oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de către Vital Strategies. Vital Strategies va achiziţiona senzorii şi va suporta contravaloarea serviciilor de mentenanţă timp de 2 ani, urmând ca ulterior responsabilitatea acoperirii acestor costuri să fie preluată de către municipalitate, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit Primăriei Capitalei, monitorizarea datelor va fi permanentă, iar informaţiile obţinute vor fi publice şi vor servi la: investigarea surselor de poluare şi aplicarea sancţiunilor care se impun (dacă este cazul); aplicarea măsurilor locale de reducere a poluării (restricţii de trafic, extinderea spaţiilor verzi, o mai bună igienizare a străzilor) şi investigarea legăturilor între poluarea aerului şi problemele de sănătate.

Primăria Bucureşti anunţă că în perioada următoare vor fi parcurse următoarele etape:

consultarea unui expert în calitatea aerului cu privire la tipul de senzori necesari, locaţiile adecvate pentru instalarea senzorilor, monitorizarea datelor şi interpretare etc.achizţionarea şi instalarea senzorilor, iar ulterior monitorizarea datelor;transferul sistemului de senzori către Municipalitate.În prezent, Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului este deţinută de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, mai transmite Primăria Capitalei.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/calitatea-aerului-din-bucuresti-monitorizata-din-vara-de-40-de-senzori-4062618

VIZIONARE crossmenu