Live Residence - Apartamente Bucuresti

145 de pantofiori așezați în Piața Universității, în memoria copiilor uciși în războiul din Ucraina
„Marșul pentru Ucraina” a început azi la ora 17:00 în Piața Universității din București și a fost organizată de Asociaţia Tinerilor Ucraineni din România. Evenimentul la care a participat sute de persoane s-a încheiat la ora 21:00 cu un marș la Ambasada Ucrainei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

La începutul protestului au fost expuse mai multe perechi de încălțăminte pentru cei mici, pentru a comemora cele mai tinere victime ale războiului din Ucraina. Un gest similar a fost făcut la sfârșitul lunii martie în piața publică din fața Parlamentului din Tbilisi.

O comemorare după același tipar a avut loc pe 27 martie, în capitala Ungariei, unde locuitorii orașului au ridicat un altar în memoria celor 300 de oameni morți în urma bombardamentului rusesc asupra Teatrului Dramatic din Mariupol.

Oamenii au venit cu steaguri în culorile Ucrainei și au cântat imnul țării. La evenimentul pașnic participă și mai mulți copii. Oamenii și-au făcut singuri steagurile pentru că nu se mai găsesc la vânzare, a spus o doamnă pentru ziarul Libertatea.

„Ucraina continuă apărarea valorilor europene, adevărului, libertăților omului și dreptului la independență. Invităm pe toți să se alăture evenimentului. Bucureștiul primește cu căldură pe toți cei care au nevoie de ajutor și dorim să mulțumim acestei țări și orașului prin intermediul unui marș pașnic dedicat tuturor celor care ne susțin țara!”, au transmis organizatorii.

Jandarmii au asigurat masurile de ordine publica pe tot parcursul evenimentului, au anunțat reprezentanții instituției.

Guvernul a anunţat, sâmbătă, că din data de 10 februarie până în prezent au intrat în România 638.531 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 4.332 au solicitat o formă de protecţie din partea statului român.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 7.775 de cetăţeni ucraineni, 4.047 direct din Ucraina, 1.480 din Republica Moldova şi 1.838 din alte state.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/mars-pentru-ucraina-desfasurat-in-bucuresti-in-memoria-victimelor-razboiului-din-ucraina-4065825

VIZIONARE crossmenu