Live Residence - Apartamente Bucuresti

Rectorul Politehnicii Bucureşti, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul „Cutezătorii”. Decizia nu e definitivă
Potrivit decizie instanţei, judecătorii au dispus suspendarea executării celor trei ani sub supraveghere, pe un termen de încercare de trei ani, perioadă în care Mihnea Costoiu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul ADP – Sector 1 sau Arhiepiscopia Bucureştilor.

„808/1/2018 – În baza art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art. 297 alin.(1) din Codul penal, cu aplicarea art.5 din Codul penal, prin înlăturarea dispozițiilor art.309 din Codul penal, condamnă pe inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin (…), la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, potrivit minutei de sentință de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, instanța supremă a decis confiscarea de la Costoiu a sumei de 267.577 de euro (echivalent 1.248.487,52 lei) şi a menţinut măsura sechestrului asigurător pe mai multe bunuri ale acestuia.

Decizia instanței nu este definitivă.

„Nu am ce să comentez mai mult. În momentul în care va fi o decizie definitivă, atunci putem trage o concluzie. Până atunci este prematur”, a declarat Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București pentru sursa citată.

Mihnea Costoiu 2018 a fost trimis în judecată, de către Direcția Națională Anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

A fost acuzat pentru faptul că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus Statului un prejudiciu de 10,79 milioane de euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii.

Mihnea Costoiu, secretar de stat în Ministerul Educaţiei pe vremea când era condus de Ecaterina Andronescu, a afirmat, în timpul procesului de la instanţa supremă, că nu a semnat niciodată vreun act fără ştiinţa acesteia, adăugând că fostul demnitar „cunoştea totul în minister”.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/rectorul-politehnicii-din-bucuresti-mihnea-costoiu-condamnat-la-3-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-in-dosarul-cutezatorii-decizia-nu-e-definitiva-4062404

VIZIONARE crossmenu