Live Residence - Apartamente Bucuresti

Un șofer a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei și apoi și-a dat foc. Bărbatul fusese condamnat ieri pentru agresiune sexuală
UPDATE ora 12.10: Mașina a fost ridicată și transportată la Poliție pentru continuarea cercetării criminalistice.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

UPDATE ora 11.30: Procurorul de caz Bogdan Staicu, venit la fața locului, a declarat că, după primele cercetări, există indicii că bărbatul care a decedat s-a autoincendiat.

Mașina a intrat în poartă, iar imediat după aceea, persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv și în felul acesta s-a produs incendiul în interiorul mașinii. Acestea sunt datele la momentul actual, faptele nu sunt stabilite cu certitudine, dar aceasta este starea de fapt care se conturează.Bogdan Staicu, procurorul de caz al incidentului din fața ambasadei Rusiei:

Facebook/Tudor Bogdan TeodorescuPolițiștii și procurorul de caz au găsit în interiorul mașinii recipiente pentru substanțe inflamabile. „Erau mai multe recipiente, vopseluri, dar nu aș putea să vă spun ce cantitate”, a mai spus Bogdan Staicu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Cu privire la identitatea bărbatului carbonizat, procurorul de caz a spus că se fac cercetări și audieri, dar că „există o variantă de probabilitate destul de ridicată în legătură cu persoana respectivă”, anume că este vorba despre Bogdan Drăghici, dar a subliniat că numai în urma autopsiei medico-legale și a strângerii probelor va putea fi stabilită cu certitudine identitatea.

Procurorul Bogdan Staicu a mai precizat că în acest moment „nu putem afirma că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale”.

El a mai declarat că trupul carbonizat al bărbatului va fi transportat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru autopsie.

„Va fi transportat la IML, unde se va face autopsia, iar mașina va fi transportată la Poliție pentru continuarea cercetării criminalistice. Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porții cu mașina, urmată de incendiere”, a precizat Bogdan Staicu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

UPDATE ora 11.00: Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că tatăl lui Bogdan Drăghici, căruia îi aparține mașina, este audiat.

UPDATE 09:30 Surse din anchetă, citate de Digi24 și news.ro, spun că bărbatul care a intrat deliberat în poarta ambasadei și apoi s-a autoincendiat este Bogdan Drăghici, președintele asociaţiei TATA, condamnat pentru că şi-a abuzat sexual fiica.

Imagini cu mașina incendiată de la Ambasada Rusiei de la București au fost distribuite și de platforma Nexta, care relatează despre evenimentele din Europa de Est.

A car crashed into the #Russian Embassy building in #Bucharest, #Romania; after the collision the car caught fire. According to local media, the driver died. pic.twitter.com/Ttwud49eqU— NEXTA (@nexta_tv) April 6, 2022 UPDATE 08:30 Surse apropiate anchetei citate de Digi24 spun că accidentul a fost un gest deliberat comis de bărbat. După ce bărbatul a lovit intenționat poarta ambasadei, acesta s-a autoincendiat.

Primul apel la 112 privind accidentul a venit în jurul orei 6.00, când autoritățile au fost anunțate că un autoturism a lovit intrarea principală a ambasadei. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, dar bărbatul care s-a aflat la volanul aututorusimului era decedat.

„În această dimineaţă, în jurul orei 6.00, a fost sesizat un eveniment în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism”, a transmis Poliţia Capitalei.

Circulația rutieră este blocată pe artera pe care a avut loc accidentul, iar la fața locului sunt prezente mai multe echipaje de la brigada antitero, dar și polițiști și jandarmi.

În acest moment sunt luate în calcul mai multe variante, atât cea a unui accident rutier, dar și posibilitatea unui gest deliberat.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs acest eveniment.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/un-sofer-a-murit-dupa-ce-a-intrat-cu-masina-in-gardul-ambasadei-rusiei-la-bucuresti-autoturismul-a-luat-foc-4071471

VIZIONARE crossmenu