Live Residence - Apartamente Bucuresti

Exmatriculare pentru păr vopsit, notă scăzută la purtare pentru droguri. Regulamentul școlii 194 din București, criticat de Asociația Elevilor
Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că Şcoala Gimnazială numărul 194 din Bucureşti, situată în Sectorul 4 al Capitalei, încalcă Statutului Elevului în Regulamentul Intern care prevede măsuri drastice cu privire la ţinuta vestimentară şi cea capilară a elevilor.

În regulamentul respectiv scrie că elevii vor purta uniforma şcolară realizată după un proiect al unităţii de învăţământ.

„Ţinuta vestimentară şi capilară a elevelor va fi îngrijită (părul tuns scurt sau lung, dar legat şi pieptănat). Nu se admite părul vopsit. Elevele şi elevii care îşi vopsesc părul vor fi sancţionaţi până la eliminarea din şcoală şi chiar mutarea la altă şcoală. Fusta nu trebuie să fie foarte scurtă (cu mai mult de 5-6 cm deasupra genunchiului). Elevele nu vor avea sprâncene pensate, nu se vor farda (ruj, ojă, fond de ten, rimel etc). Nu se recomandă încălţăminte cu talpă înaltă, aceasta punând în pericol dezvoltarea normală a copilului”, se arată în regulamentul intern al unităţii şcolare.

În schimb, pentru elevii care au în posesia lor droguri sau consumă substanțe interzise se scade nota la purtare. Pentru elevii din ciclul primar la prima recidivă se scade un punct la purtare, iar la a doua recidivă se scad două puncte.    În ciclul gimnazial sunt aceleaşi reguli. Singura diferenţă o reprezintă faptul că se scad trei puncte în cazul în care acţiunea se repetă.  

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov a criticat dur regulamentul unității școlare.

„Aceleaşi sancţiuni ca în cazul introducerii de droguri în şcoală sunt valabile şi în cazul în care un elev introduce şi/sau să face uz în perimetrul unităţii de învăţământ de orice tipuri de arme sau alte produse pirotehnice, precum muniţie, petarde, pocnitori sau altele asemenea, spray-uri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin acţiunea lor, pot afecta integritatea fizică şi psihică a elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ”, se arată în comunicat.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/exmatriculare-pentru-par-vopsit-nota-scazuta-la-purtare-pentru-droguri-regulamentul-unei-scoli-din-bucuresti-criticat-de-asociatia-elevilor-4079373

VIZIONARE crossmenu