Live Residence - Apartamente Bucuresti

VIDEO | Protest în fața Ministerului de Interne în semn de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan
UPDATE ora 20:15: După mai puțin de trei ore, protestul a luat sfârșit. Sub 100 de persoane au participat la mitingul de susținere a Emiliei Șercan, unde oamenii au scandat contra ministrului de Interne, Lucian Bode, căruia i-au cerut demisia, dar și premierul Nicolae Ciucă a fost contestat.

„Tăcere=complicitate”, „Statul mafiot veghează zdrobirea presei libere” și „Libertatea presei, nu puterea tresei” au fost câteva dintre pancarte.

UPDATE ora 17.20: Aproximativ 50 de persoane s-au adunat în fața sediului MAI din Piața Revoluției. Oamenii țin în mână pancarte, iar pe una dintre ele scrie „Presa cu pumnul în gură=drumul spre dictatură”. La protest este și Emilia Șercan.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Astăzi, 9 aprilie, de la ora 17:00, are loc un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției, în semn de solidaritate cu Emilia Șercan. Jurnalista de investigații a acuzat o campanie de intimidare și hărțuire, după a scris că teza de doctorat a premierului Ciucă este plagiată.

Potrivit organizatorilor protestului, denumit „Alături de Emilia Șercan”, Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Benone-Marian Matei „au dat un semnal că instituții chemate să apere interesele cetățeanului se întorc împotriva lui fără să fie sancționate prompt”.

„Considerăm că siguranța jurnalistei este pusă în pericol, la fel ca libertatea de exprimare a presei și a oricărei voci critice din țara noastră”, se arată în manifestul protestului, anunțat pe Facebook.

Potrivit comunicatului, asociațiile civice vor cere demisiile premierului Nicolae Ciucă, a ministrului de Interne Lucian Bode și a șefului Poliției Române, Benone-Marian Matei, pentru că „au ignorat recenta campanie de intimidare și ponegrire publică a jurnalistei Emilia Șercan”, dar și „scurgerea de probe dintr-o anchetă penală în curs chiar din cadrul Poliției Române”.

„Voi fi astăzi, de la ora 17:00, în fața Ministerului de Interne la protestul organizat de Corupția Ucide, Funky Citizens, Inițiativa România, Integritate pe bune, Geeks for Democracy și Fata cu goarna – Angi Șerban pentru susținerea mea”, a transmis Emilia Șercan înaintea protestului.

Șercan a acuzat Poliția că a scurs informații private

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat, pe 4 aprilie, că autorităţile au orchestrat o operaţiune de „kompromat” împotriva sa, după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă a fost plagiată, iar acum, potrivit lui Șercan, autoritățile încearcă să muşamalizeze această acţiune.

Totodată, Şercan a acuzat Poliția Română că „a scurs” în presă o captură de ecran depusă ca probă într-un dosar legat de amenințările primite din partea unei persoane necunoscute care intrase în posesia unor fotografii private ale ei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis pe 5 aprilie că Executivul susţine libertatea presei și că premierul Nicolae Ciucă a cerut „autorităților competente ca orice formă de intimidare a jurnaliștilor sa fie investigată, iar vinovații trași la răspundere”.

Președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, deputatul USR Iulian Bulai, a invitat pe 6 aprilie jurnaliști de investigație în Parlament, pentru o discuție pe tema intimidărilor la care sunt supuși și a încercărilor de mușamalizare a anchetelor jurnalistice, dar reprezentanții PNL și PSD au absentat de la dezbatere.

Citeşte şi:

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/protest-minister-interne-sustinere-alaturi-de-emilia-sercan-piata-revolutiei-bucuresti-4077481

VIZIONARE crossmenu