Live Residence - Apartamente Bucuresti

Peste 200 de angajați STB, dați afară după greva din ianuarie. Alți aproape 500 vor avea salariile diminuate
Peste 200 de angajați vor fi disponibilizați, iar aproape 500 vor avea salariile reduse, potrivit directorului Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criț.

Președintele AUR, George Simion, susține că angajaţii STB vor fi concediați „de PNL şi de primarul Nicuşor Dan, cu complicitatea PSD”, drept „răzbunare pentru că sindicaliștii și-au permis să își ceară drepturile în luna ianuarie”.

„Dacă era om serios, directorul Adrian Criț, numit în funcție de PNL și protejat de Nicușor Dan, ar fi discutat cu sindicaliștii și ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea”, a declarat președintele AUR George Simion, miercuri, 20 aprilie, într-un comunicat. El l-a numit pe Adrian Criț, directorul STB, „un politruc cinic”.

Simion a precizat că AUR va sesiza Avocatul Poporului „cu privire la ilegalitățile comise, precum și Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României”.

Explicațiile date de directorul companiei

Directorul STB, Adrian Criț, a declarat pentru Libertatea că măsurile administrative s-au luat „ca urmare a neîndeplinirii sarcinilor de serviciu de către unii angajați”, dar și „pentru încălcarea unor dispoziții legale, adică a două hotărâri ale instanței din București prin care greva din ianuarie a fost declarată ilegală, cu privarea de transportul public al cetățenilor”.

Aceste decizii vizează un total de 712 angajați.

În momentul de față s-au transmis deciziile de desfacere a contractului individual de muncă pentru 222 de persoane și pentru încă 490 de persoane s-au transmis deciziile cu privire la reducerea salariului.Directorul STB, Adrian Criț, pentru Libertatea:

10.500 de angajați are STB în acest moment, după ce, la începutul mandatului actualului director, erau 11.500 de angajați.

Ce spune Primăria Capitalei

Reprezentanții PMB au declarat pentru Libertatea că STB este în subordinea Consiliului General și că se așteaptă un plan de restructurări, iar legea trebuie aplicată.

„Primăria Capitalei nu comentează aplicarea legii. Adică dacă STB, prin contractul de muncă, are dreptul să dea afară oamenii care au lipsit nemotivat de la serviciu trei zile consecutiv, atunci legea trebuie respectată”, au transmis reprezentanții primăriei conduse de Nicușor Dan.

„Nu ne implicăm în contractul de muncă dintre o societate comercială și un angajat”, a mai precizat PMB.

Bucureștiul a fost paralizat în perioada 20-24 ianuarie de o grevă declanșată de angajații STB, care erau nemulțumiți că revendicările privind creşterile salariale nu au fost rezolvate și au cerut demisia directorului general, Adrian Criț.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/george-simion-aur-pnl-nicusor-dan-concediaza-soferi-stb-greva-ianuarie-reactie-adrian-crit-director-stb-4093647

VIZIONARE crossmenu