Live Residence - Apartamente Bucuresti

Masa de Paşte, mai scumpă ”cu 50% faţă de anul trecut”. Cât costă acum carnea de miel
„Masa de Paşte va fi categoric mai scumpă cu 50% faţă de anul trecut. Preţul produselor care se consumă de Paşte a crescut şi aici ne referim strict la cozonac, pască, ouă şi carne de miel. Preţul la carnea de miel aproape s-a dublat. Poate e ceva mai scăzut dacă iei direct de la fermă şi ajungi pe la 40 de lei/kg tăiat, dar sub acest preţ, sub nicio formă. Mi se pare puţin nepotrivit faptul că nu au mai organizat târguri, pentru că în condiţiile acestea nu ar fi fost 50 de lei/kg”, a afirmat Dragoş Frumosu.

Și prețul la ouă aproape s-a dublat, spune președintele Sindalimenta.

”La cozonac este cu cel puţin 30% mai scump, pasca la fel, dacă nu chiar mai mult. În condiţiile acestea preţurile conduc la o masă de Paşte cu cel puţin 50% mai scumpă decât anul trecut”, a mai spus Frumosu.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, afirmă că o parte din preţurile actuale sunt false şi mult mai mari decât preţul necesar. Acesta mai susține că majorarea preţurilor se va opri după Paşte, iar spre sfârşitul primăverii va fi o temperare şi chiar o scădere a preţurilor.

”Creşteri de preţuri există pe piaţă de o săptămână – două şi cu cât există mai multe ştiri despre creşteri cu atât vor creşte mai mult (…) După sărbători, o parte dintre preţuri vor cădea, pentru că este foarte slabă cumpărarea (…) Este strict părerea mea, dar s-ar putea să asistăm la scăderi masive la produsele nevandabile. Pot să vă spun însă că o parte din preţurile actuale sunt false, sunt mult mai mari decât preţul necesar”, a afirmat Minea.

Prețurile la carnea de miel în piețe din București

În Piaţa rahova" 71852 target="_self">Rahova din Sectorul 5 al Capitalei, kilogramul de miel poate fi cumpărat cu preţuri între 43 şi 45 lei/kg iar drobul cu 20 lei. În acelaşi timp, carnea de curcan costă 17 lei/kg iar cea de raţă – 19 lei/kg.

În Piaţa Sălăjan din Sectorul 3, la categoria miel preţurile variază între 44 lei/kg pentru sfert faţă cu organe şi maţe şi 55 lei/kg pentru pulpă fără cap. Drobul miel costă 42 lei/kg, organe miel costă între 50 şi 55 de lei/kg iar mielul întreg 45 lei/kg.

În Piaţa Drumul Taberei din sectorul 6, mielul poate fi cumpărat de la măcelării la un preţ de aproximativ 40 – 45 de lei/kg, drobul de miel cu 33 – 35 de lei bucata.

În Piaţa Crângaşi, mielul întreg costă 37 lei/kg, drobul poate fi cumpărat la preţuri între 35 şi 45 de lei/kg.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/masa-de-paste-mai-scumpa-cu-50-fata-de-anul-trecut-cat-costa-acum-carnea-de-miel-4092773

VIZIONARE crossmenu