Live Residence - Apartamente Bucuresti

Jill Biden vine azi în România. Programul primei doamne a SUA
Prima Doamnă a SUA vine în vizită în România. A doua vizită oficială, dar prima de când Casa Albă a devenit reședința sa oficială. Jill Biden a mai venit în România și în 2014, alături de actualul președinte al SUA, atunci când acesta era vicepreședinte.

Jill Biden a postat, la primele ore ale dimineții, pe canalul ei de Twitter un mesaj în care își anunță vizita în țara noastră și Slovacia.

„În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”, a transmsi Prima Doamnă a SUA.

On my way to Romania and Slovakia to spend Mothers Day with Ukrainian? mothers and children who were forced to flee their homes because of Putins war.I will also visit U.S. troops and express gratitude for the relief efforts of neighboring countries and aid workers.— Jill Biden (@FLOTUS) May 6, 2022 Programul vizitei primei doamne a SUA:

Vineri, 6 mai: Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.Sâmbătă, 7 mai: Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul Ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

Sâmbătă seară, Jill Biden va călători la Bratislava, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi ucraineni.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

După Polonia, România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, sute de mii de oameni trecând granița în țara noastră, de la începutul războiului, notează CNN.

Vizita primei doamnei a SUA vine la mai puțin de două luni, după cea a vicepreședintelui american Kamala Harris.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/jill-biden-vizita-romania-4114248

VIZIONARE crossmenu