Live Residence - Apartamente Bucuresti

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională, este noul prefect al Capitalei
Funcția de prefect al Capitalei revine acum PSD-ului, conform negocierilor din coaliția de guvernare. Astfel, Alexandra Văcaru, care a fost susținută de PNL, a fost înlocuită după 7 luni de mandat.

„Azi a fost aprobată prin hotărâre de guvern eliberarea din funcție a doamnei Alexandra Văcaru, de prefect al municipiului București. Azi prin Hotărâre de Guvern a fost numit domnul Toni Greblă în funcția de prefect al Capitalei”, a spus Dan Cărbunaru, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Toni Greblă este fost judecător al Curții Constituționale (CCR) și fost secretar general al Guvernului Dăncilă.

În prezent, Toni Greblă este președintele secției de drept privat din Consiliul Legislativ.

Toni Greblă a fost timp de câteva zile și administrator la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, amintește G4Media. El s-a retras din funcție la puțin timp după ce a fost numit de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, după ce Economedia.ro a dezvăluit că este incompatibil în funcția de administrator al Companiei de Drumuri (CNAIR).

Toni Greblă a fost acuzat de DNA și de fapte de corupție, fiind achitat definitiv, în 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit DNA, în perioada 2010-2015, pe când era senator PSD și apoi judecător la Curtea Constituțională, Toni Greblă i-ar fi cerut omului de afaceri Ion Bîrcină folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism BMW Seria 5, în valoare de peste 56.000 de euro.

Toni Greblă mai era acuzat că ar fi primit folosinţa gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă, în cuantum de 24.648 de lei, suma de 1.200 de lei, materiale electorale pentru campania din alegerile parlamentare din 2012 pentru lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale, în cuantum total de 8.973 de lei.

În schimb, Greblă i-ar fi promis lui Bîrcină că va interveni la unii funcţionari publici din cadrul firmelor de stat, ministerelor și altor autorități, pentru a urgenta și facilita obținerea de contracte cu statul pentru firmele lui Bîrcină (energie, transport de fier vechi).

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/toni-grebla-este-noul-prefect-al-bucurestiului-alexandra-vacaru-eliberata-din-functie-4112024

VIZIONARE crossmenu