Live Residence - Apartamente Bucuresti

Un japonez care alerga la Semimaratonul București a intrat în stop cardio-respirator după ce a trecut de linia de sosire
UPDATE ora 20.50: Organizatorii evenimentului au transmis că a existat un plan de urgență, care a fost aplicat în cazul japonezului.

„Planul a fost conceput și pus la punct de către BRC împreună cu Serviciul de Ambulanță București Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență precum și cu alte entități ale Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Sănătății. Rămânem în contact strâns cu apropiații alergătorului, pentru a ne menține informați asupra stării acestuia și a felului în care le putem acorda sprijinul nostru”, se arată în comunicat.

Paramedicii de pe ambulanță au intervenit după ce participantul la semimaraton a început să se simtă rău, la finalul traseului de 21 de kilometri.

„La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naţionalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator.

Echipajele SABIF care asigurau asistenţa medicală de urgenţă la maraton au intervenit şi l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut”, au transmis autoritățile.

Bărbatul a fost transportat apoi la cel mai apropiat spital de urgenţă din Capitală.

Ambulanta Bucureşti Ilfov a participat la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C cu medic şi 4 echipaje de tip B2 cu asistent medical.

În plus 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari asigură asistenţa medicală în cadrul maratonului care se desfăşoară în acest weekend în Bucureşti.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/japonez-stop-cardiac-maraton-bucuresti-salvat-ambulanta-4117415

VIZIONARE crossmenu