Live Residence - Apartamente Bucuresti

Încă un condamnat din lotul Oprescu și-a luat tălpășița. „Romică”, dat în urmărire generală
„Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penală a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2796, din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în forma agravantă, complicitate la dare de mită și complicitate la spălarea banilor în formă continuată”, se arată în comunicatul Poliției Române, secțiunea „Persoane Urmărite”.

„Romică” l-a ajutat în repetate rânduri pe Bogdan Popa, fost director în primărie, să ascundă, prin intermediul unei societăţi comerciale, adevărata proveniență a unor sume uriaşe de bani.

Și Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, care a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București, este dat în urmărire generală, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă.

Sorin Oprescu, 70 de ani, ar fi plecat din țară, înainte să fie anunțată sentința finală în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, potrivit unor surse Libertatea. Oprescu s-ar afla în Austria, cu partenera sa de viață, Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar, și cu șoferul său, Cristian Stanca. Acesta este condamnat în același dosar (7 ani și două luni de închisoare).

De asemenea, Bogdan Popa, 56 de ani, fost director la Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” (CCPBPB), și, ulterior, al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, a fost dat în urmărire generală de Poliția Română.

Fostul director din Primăria Capitalei a primit cea mai mare pedeapsă în acest dosar. În timpul urmăririi penale, el a colaborat cu organele de anchetă şi a devenit denunţător. În septembrie 2015, Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, i-a remis lui Sorin Oprescu, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro, bani proveniți din acte de corupţie.

În total, în acest dosar, Sorin Oprescu, Bogdan Popa, Romeo Albu și alte șase persoane au primit 63 de ani de închisoare.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/romeo-albu-dosar-oprescu-urmarire-generala-4127058

VIZIONARE crossmenu