Live Residence - Apartamente Bucuresti

Mașina pe care Nicolae Ceaușescu i-a dat-o cadou de nuntă fiicei sale Zoia se vinde la licitație. Preț de pornire: 500 de euro
Renault-ul care va fi scos la licitație pe 19 mai pe site-ul de licitații Artmark poate fi un model interesant pentru colecționari. Mașina a fost dăruită de dictator și de soția sa fiicei lor Zoia, ca dar de nuntă la căsătoria ei din 1983.

Modelul Fuego a fost achiziționat direct de la fabrica Renault de către Serviciul de Securitate Internațională, după ce Mercedesul cu două locuri al lui Zoia fusese vândut anterior de aceeași agenție.

Fuego nu este chiar sportiv, în ciuda faptului că este un GTS. Motorul de 1,6 litri are doar 96 CP, iar mașina este echipată cu cutie de viteze automată și tapițerie maro.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

În descrierea automobilului se spune că Zoia și soțul ei au folosit mașina doar pentru călătorii în țară, pentru că în București cuplul mergea cu o Dacia 1310, de asemenea dăruită de Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu la nuntă.

Renault-ul care e scos acum la licitație a fost cumpărat pe 3 iunie 1983 la Paris și a costat 57.775 de franci, aproximativ 9.000 de euro, la rata de conversie din 1999, când Franța a trecut la moneda europeană. De remarcat că mașina a fost achiziționată direct pe numele fiicei dictatorului.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/masina-pe-care-nicolae-ceausescu-i-a-dat-o-cadou-de-nunta-fiicei-sale-zoia-se-vinde-la-licitatie-pret-de-pornire-500-de-euro-4125954

VIZIONARE crossmenu