Live Residence - Apartamente Bucuresti

Incendiu în București, la un bloc cu 10 etaje din cartierul Ferentari. Două persoane au ajuns la spital
UPDATE ora 00.12: Viceprimarul Sectorului 5, Mircea Horațiu Nicolaidis, a declarat la Digi24 că blocul, construit în 1977, e placat în zona balcoanelor și a bucătăriilor cu fibră de sticlă, un material inflamabil, acesta fiind motivul propagării rapide a flăcărilor de la etajul 2, unde a izbucnit incendiul, până la etajul 10.

UPDATE 15 mai, ora 00.05: Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut declarații la Digi24 în legătură cu incendiul din Ferentari. „Cauza nu o cunoaștem încă. Pompierii au rămas acolo pentru evaluarea pagubelor și ca să asiste oamenii care au fost evacuați, să vadă dacă se pot întoarce în locuințe sau se caută alte soluții pentru ei.

Colegii sunt în bloc, dar durează evaluarea. Vor mai sta acolo câteva ore. Important este că nu avem victime, persoanele transportate la spital sunt în afara oricărui pericol”, a spus Arafat.

UPDATE ora 23.18: Incendiul a fost lichidat, anunță Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISU București. În total, 12 persoane au fost asistate medical, dintre care două au fost transportate la spital.

UPDATE ora 23.05: Două persoane, expuse la fum, au fost transportate la spital, transmite ISU.

UPDATE ora 22.55: 112 persoane s-au autoevacuat din blocul care a luat foc în Ferentari, iar 11 persoane au fost evacuate de către forțele de interventie, transmite ISU București. O singură persoană a fost transportată la spital, restul sunt stabile.

UPDATE ora 22.35. Pompierii au reușit să stingă flăcările de pe fațadă. „S-au format echipe de căutare la fiecare nivel”, anunță ISU. Totodată, se caută focare în interiorul clădirii.

„În jur de 30 de persoane s-au autoevacuat. Salvatorii caută acum potențiale victime”, a declarat Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISU București, pentru Digi24. Conform acesteia, au fost evacuate 5 victime, stabile, care au refuzat transportul la spital.

UPDATE ora 22.30. „Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă la nivelul fațadei unui bloc, de la etajul doi la etajul zece, pe strada Baciului. La acest moment, acționează 14 autospeciale cu apă și spuma, 4 SMURD B2, 2 UTIM, DSM, 2 SABIF”, a transmis Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISU BIF.

Pentru stingerea incendiului s-a acționat din exterior, utilizând autoscara. De asemenea au fost constituite echipe de cautare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu. Sunt două persoane în evaluare medicală, a mai transmis ISU.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Știrea inițială. Potrivit primelor date, incendiul a izbucnit la un apartament situat la etajul al doilea și s-a extins la tot blocul.

Peste 10 autospeciale cu apă și spumă operează la fața locului. De asemenea, mai multe autospeciale SMURD au ajuns și se fac căutări pentru a se identifica dacă există oameni blocați în interior.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/incendiu-ferentari-bucuresti-14-mai-4128449

VIZIONARE crossmenu