Live Residence - Apartamente Bucuresti

Copii obligaţi să cerşească sau să muncească, 12 ore pe zi, în București, de o grupare de crimă organizată
„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei”, transmite Poliția Română.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – mai 2022, gruparea transporta minorii zilnic cu autoturismele pe care le dețineau, din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din municipiul București (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor).

Copiii erau obligați să muncească zilnic timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de vreme. Aceștia erau învățați să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului. 

„De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila șoferilor aflați în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut. Acestea ar fi fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat”, a mai transmis Poliția Română. 

DIICOT mai arată că în perioada decembrie 2021 – mai 2022 patru dintre victimele minore ar fi fost obligate să întrețină acte sexuale.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/minori-obligati-sa-cerseasca-sau-sa-vanda-flori-soferilor-in-intersectii-din-bucuresti-de-o-grupare-de-crima-organizata-acestia-lucrau-12-ore-pe-zi-si-erau-amenintati-constant-4135658

VIZIONARE crossmenu