Live Residence - Apartamente Bucuresti

Doi părinți români, amendați la sosire în Germania, pentru că au mers cu copilul în vacanță în timpul școlii
Cei doi români au fost opriți de poliție pe aeroportul Allgäu din oraşul german Memmingen, la debarcare. Au fost interogați cu privire la scopul călătoriei şi motivul pentru care alături de ei se află şi copilul, care ar fi trebuit să fie la școală, având în vedere că nu era vacanță școlară.

Polițiștii germani au considerat că părinţii români încalcă dreptul la şcolarizare obligatorie al copilului. Așa că au sesizat școala responsabilă din București, care va trebui să sesizeze, la rândul ei, primăria, care va stabili cuantumul amenzii.

Legea care sancţionează tutorii sau părinții care nu „asigură frecvența școlară a elevului pe perioada învățământului obligatoriu” există și în România, aceștia fiind pasibili de amenzi cuprinse între 500 și 5.000 de lei sau de muncă în folosul comunității. Banii din amendă sunt utilizați în folosul învățământului preuniversitar.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/doi-soti-romani-au-amendati-de-autoritatile-germane-pentru-ca-au-calatorit-alaturi-de-copilul-lor-desi-acesta-trebuia-sa-fie-la-scoala-4136699

VIZIONARE crossmenu