Live Residence - Apartamente Bucuresti

A plecat primarul, au plecat și muncitorii. În Centrul Vechi se lucrează la schimbarea pavajului doar când e Nicușor Dan prin zonă
16 mai 2022. Nu suntem în campanie electorală. Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, părăsește biroul de edil de vizavi de Cișmigiu și o ia la pas pe străduțele adiacente până în Centrul Vechi al orașului. 

Pentru a doua oară în ultimele luni, Dan apelează și la un cameraman din cadrul PMB să imortalizeze video momentul anunțului. Îmbrăcat în costum albastru, cu cămașă bleu, Nicușor Dan are lavaliera montată pe sacou și e gata să se adreseze bucureștenilor. Totul durează doar 28 de secunde!

„Suntem în zona Lipscani sau Centrul Istoric. O zonă foarte circulată de bucureșteni și de turiști. Avem un pavaj, în special din piatră cubică, pus în 2012. Nu s-a mai intervenit de atunci. Nu s-a mai făcut niciun fel de mentenanță. Acum, cu firmele cu care suntem încă în garanție intrăm la reabilitarea pavajului. Într-o lună din momentul ăsta o să avem pavajul reabilitat și totodată reabilitarea și elementele de mobilier, băncuțe și jardiniere”, spune Dan în clipul urcat pe pagina sa de Facebook.

Reabilităm pavajul cu patru muncitori și două găleți

Zona aleasă, fix lângă Biserica Buna Vestire Curtea Veche, de pe strada Franceză, 33. În cadru, în spatele primarului general al Bucureștiului sunt patru muncitori. În genunchi, muncind de zor la refacerea pavajului. 

Două găleți de plastic și o roabă completează peisajul, câteva unelte, gărdulețe, dar și un polițist de la Poliția Locală, ieșit din biroul aflat chiar în zona unde se filma. În rest? Zeci de pietre din pavaj și găuri peste tot.

La scurt timp după filmarea clipului pe pagina primarului a apărut și un text suplimentar: „După ce, timp de mulți ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenție serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi, azi am început lucrările de refacere a pavajului în această parte a orașului. Se lucrează deja în mai multe zone – în zona Hanul lui Manuc, dar și pe strada Lipscani (zona statuii Lupoaica) sau pe strada Șelari. Lucrările vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vom finaliza reparațiile pe care ni le-am propus pe toate cele 14 străzi”.

Muncitorii au plecat odată cu Nicușor Dan

Pavajele din Centrul Istoric al Capitalei. Foto: Dumitru Angelescu / Libertatea18 mai 2022. Au trecut doar două zile de la anunțul edilului șef că muncitorii sunt acolo să execute lucrări în baza garanțiilor existente. Doar că, surpriză! Niciun picior de muncitor, nicio găleată cu nisip, nicio roabă, nicio lucrare de continuat. Absolut nimeni! 

Ne-am oprit pentru început fix în locul unde a filmat Nicușor Dan în urmă cu câteva zile. Piatra cubică distrusă era tot acolo, găurile în drum – la fel. Nu era absolut niciun muncitor! Am luat-o la pas pe străduțele din Centrul Vechi. Surpriză! Liniște. 

Doar cratere, piatră distrusă și scoasă din pământ, dar și mulți turiști care se loveau de piatra cubică lăsată la voia întâmplării pe străzile Centrului Istoric al orașului.

Vizitele au continuat pe 20 mai, dar și pe 21 mai. Liniște și pace! Timpul se scurge, pavajul e tot acolo. Într-o lună ar trebui să fie toate străduțele reabilitate. Doar așa a promis Nicușor Dan, nu?! 

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Criticat și pe Facebook

Postarea lui Nicușor Dan în care anunța cu un video începerea lucrărilor în Centrul Vechi a avut parte și de mesaje negative din partea bucureștenilor, nu doar de laude. 

Mario Gabriel Dariescu notează: „Întreținerea și mentenanța spațiilor publice trebuie făcute lunar. Ție ți-a luat doi ani să inițiezi garanția constructorului. Nu trebuie să fii tu pe șantier, este suficient să-i trimiți un e-mail să-i amintești. Asta doar dacă nu vrei tu să te daiîn spectacol”. 

Oana Darie a scris: „Îți dai seama, Nicule, la aproape 2 ani de mandat, îți faci video să arăți că repari niște dale. Epic fail”. Iar Rodica Mihaela Rocas scrie: „De ce este nevoie să veniți în fața noastră să ne arătați că niște pavaje sunt reabilitate? Face parte din normalitate și aceste reabilitări erau necesar să se facă de mult. Locul tău este în altă parte”.

Trotuarele-capcană din centru

Libertatea a scris despre pericolul de pe trotuarele din București din august anul trecut. Ziarul semnala atunci că dalele de beton montate de Municipalitate nu mai rezistă în pământ, ies la orice pas făcut pe ele. Multe erau rupte, scoase și reprezentau un real pericol pentru cei care se încumetau să meargă pe acolo cu rolele sau trotineta. 

Atunci am trimis solicitări pentru a afla motivul pentru care trotuarul de pe I.C. Brătianu arată așa, iar Primăria Municipiului București a răspuns: „Lucrările de reparații trotuare vor fi incluse în programul de reparații ample pe străzile aflate în administrare, care vor fi demarate după încheierea procedurii de licitație și a contractelor aferente”. A trecut aproape un an și nu s-a întâmplat absolut nimic! Totul arată la fel. 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/a-plecat-primarul-au-plecat-si-muncitorii-in-centrul-vechi-se-lucreaza-la-schimbarea-pavajului-doar-cand-e-nicusor-dan-prin-zona-4139235

VIZIONARE crossmenu