Live Residence - Apartamente Bucuresti

Nou incident la metrou: Miros de fum în tunelul dintre stațiile Tineretului și Eroii Revoluției
Potrivit Metrorex, la acest moment, circulația se desfășoară în condiții normale.

„Astăzi, 26 mai 2022 ora 4.45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare”, au transmis reprezentanţii Metrorex, într-un comunicat.

Conform sursei citate, personalul Metrorex a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie.

„În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor două staţii până la remediere. După verificări, staţiile au redeschise. Menţionăm că nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuaţi. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară la această oră în condiţii normale”, a precizat Metrorex.

Incidentul vine la două zile după ce, marți dimineață, la Piaţa Romană, un fum dens a cuprins o garnitură de metrou, pompierii fiind alertați că a avut loc un incendiu.

În urma incidentului, 172 de persoane au fost evacuate, dintre care 25 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După incident, polițiștii și procurorii au deschis și un dosar de cercetare penală, după cum a anunțat marți seară Poliția Capitalei, într-un comunicat. Autoritățile fac verificări pentru mai multe infracţiuni, respectiv „distrugere din culpă” și „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/miros-de-fum-in-tunelul-dintre-statiile-tineretului-si-eroii-revolutiei-cele-doua-statii-au-fost-inchise-temporar-4145039

VIZIONARE crossmenu