Live Residence - Apartamente Bucuresti

Probleme în mai multe zone din București, după o ploaie torențială. Străzi inundate, copaci doborâți și mașini distruse
UPDATE ora 21:20. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat, pe Facebook, că furtuna din această seară afectat în special vestul Bucureștiului, cel mai afectat fiind Sectorul nostru.

„Toate echipajele poliției locale verifică în acest moment sectorul pentru transmiterea situației create din cauza furtunii în vederea intervenției ADPDU Sector 6.

ADPDU Sector 6 are în teren echipele serviciului de defrisari/toaletari. Începand cu ora 07:00 (mâine dimineață, duminică), mai multe formații ale serviciului de intretinere spatii verzi o sa efectueze operatiuni de repozitionarea/replantare a unor arbori afectati. Serele din Parcul Drumul Taberei au fost afectate de furtună”, a transmis Ciucu, pe Facebook.

UPDATE ora 21:00. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a transmis că, în urma furtunii de sâmbătă seara, s-au înregistrat 39 de copaci căzuţi şi 26 de maşini avariate. De asemenea, o locuinţă a fost inundată, un stâlp a căzut, iar un acoperiş de la o clădire din oraş s-a desprins parţial, conform Agerpres.

UPDATE ora 20:30. Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, despre furtuna din Capitală, că s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6, potrivit News.ro.

„A fost o vijelie cu ploaie, în anumite părţi ale Capitalei, în special sectorul 6 a fost afectat. Am avut 29 de copaci doborâţi, 19 autoturisme avariate, un stâlp de electricitate doborât şi un acoperiş al unui bloc”, a spus prefectul Toni Greblă. El a precizat că în prezent, toţi pomii au fost toaletaţi iar acoperişul care a fost smuls de vânt a fost îndepărtat.

”Se circulă, într-adevăr, îngreunat, ca după o ploaie”, a mai spus prefectul Capitalei.

Greblă a menţionat că furtuna a fost mai puternică în zona de sud a Capitalei, partea de nord nu a avut astfel de manifestări meteorologice. ”În prezent nu mai sunt intervenţii în desfăşurare însă, pe anumite părţi ale carosabilului există apă care încă nu a ofst preluată de sistemul de canalizare. Nu împiedică circulaţia autoturismelor, doar o îngreunează”, a mai afirmat Toni Greblă.

Despre stâlpii de electricitate doborâţi de furtună, prefectul a spus că acolo unde au căzut câţiva stâlpi a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie electrică. ”Nu avem niciun rănit iar în prezent nu mai există niciun fel de pericol pentru populaţie”, a mai spus Toni Greblă.

ISU precizează că 29 de copaci au căzut şi 19 autovehicule au fost avariate, în urma furtunii din Capitală. Pe strada Apeductului a fost nevoie de intervenţia ISU pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care se desprinseseră şi exista pericolul să cadă.

Pe străzile Cernişoara, Şoseaua Alexandriei, copaci au căzut pe carosabil, în timp ce pe strada Chilia Veche şi pe strada Romaniţei doi pomi au căzut pe autoturisme. Pe strada Batiştei, pompierii au intervenit pentru îndepărarea unui erbore care stă să cadă.

Totodată, pe strada Drumul Osiei un stâlp a căzut la pământ, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtciruit la un stâlp de iluminat.

Vântul puternic a desprins parţial un acoperiş al unui imobil de pe strada Intrarea Filmului, în timp ce pe strada Humuleşti demisolul unei locuinţe a fosta inundat, transmite ISU.

Potrivit Digi24, pe Bulevardul Preciziei din sectorul 6 sunt acumulări mari de apă care înregunează circulaţia, iar mai multe semafoare nu mai funcționează.

Capitala, sub cod galben de vijelii şi ploi torenţiale

Meteorologii au emis azi o avertizare specială pentru Capitală, valabil până luni dimineața.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 mai) vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h) și posibil grindină. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar duminică va fi de 27…28 de grade. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Sursă foto: Gozi Adrian – Facebook

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/bilantul-furtunii-din-bucuresti-29-de-copaci-cazuti-si-19-masini-avariate-4148986

VIZIONARE crossmenu