Live Residence - Apartamente Bucuresti

Bilanţul IGSU: Zece localităţi din şase judeţe şi Capitala, afectate de ploile şi vijeliile din ultimele ore
„În contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, au fost înregistrate efecte în 10 localităţi din 6 judeţe (AG, DB, DJ, GJ, IF, PH) şi mun. Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 18 curţi, 6 subsoluri/beciuri, 2 anexe şi de pe 3 străzi. De asemenea, salvatorii au mai acţionat şi pentru îndepărtarea şi degajarea a 52 copaci rupţi, 2 stâlpi de iluminat prăbuşiţi, fiind avariate 5 acoperişuri de imobile şi 31 de autoturisme”,  a transmis IGSU duminică.

Astfel, în județele aflate sub avertizarea de „COD PORTOCALIU” au fost convocate comitetele județene pentru situații de urgență și au fost activate grupele operative.

În condiţiile în care şi pentru perioada următoare sunt prognozate vijelii puternice, ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată, autorităţile recomandă populaţiei să cureţe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să nu traverseze râurile şi să nu se apropie de malurile acestora, iar în condiţii de vânt puternic că evite să se adăpostească în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/bilantul-igsu-zece-localitati-din-sase-judete-si-capitala-afectate-de-ploile-si-vijeliile-din-ultimele-ore-4149446

VIZIONARE crossmenu