Live Residence - Apartamente Bucuresti

Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, la un pas de a fi trimis în judecată. Ce arată certificatul transmis de INML
„Am ridicat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, raportul medico-legal prin care se arată ca Marina ( fetița accidentată pe bulevardul Laminorului și care a supraviețuit ) are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale”, a spus avocatul Adrian Cuculis, luni.

El a explicat faptul că agentul o să fie trimis în judecată atât pentru infracțiunea de ucidere din culpă dar și pentru infracțiunea de vătămare corporală.

„Țin să aduc aminte și faptul că orice era sub 90 de zile de îngrijiri medicale, l-ar fi scutit pe polițist de răspunderea penală, ori în acest caz sunt două infracțiuni concurente pentru care risca și 8 ani de închisoare”, a mai precizat avocatul.

Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului din sectorul 1 din București. O mașină de poliție a lovit două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost rănită și a avut nevoie de o operație la piciorul drept.

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, are 30 de ani și a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Potrivit raportului inițial al Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au transmis că nu este acceptată proba cu testul poligraf în dosar, solicitată de avocatul familiei copilei care şi-a pierdut viaţa.

Avocatul familiei afirma că în aceste condiţii poate avea “suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/politistul-care-a-omorat-o-fetita-pe-trecerea-de-pietoni-la-un-pas-de-a-fi-trimis-in-judecata-ce-arata-certificatul-transmis-de-inml-4152519

VIZIONARE crossmenu