Live Residence - Apartamente Bucuresti

Efectele vijeliei din București și împrejurimi. Capitala a fost sub cod portocaliu, 12 localități din Ilfov, sub cod roșu
UPDATE ora 23.55: Pompierii au intervenit în mai multe locații din București, după furtuna de duminică seară, când Capitala a fost sub cod portocaliu de vreme rea de la 21.30 până aproape de miezul nopții, iar 12 localități din Ilfov au fost sub cod roșu.

Potrivit ISUBIF, pe strada Cărămidarii de Jos şi pe Şoseaua Olteniţei au fost semnalați copaci căzuți pe mașini, dar și pe un imobil.

În plus, a fost semnalată grindină și în București și în Ilfov.

***

Știrea inițială: Capitala e sub cod portocaliu de vreme rea până la ora 23.50, iar 12 localități din Ilfov sunt sub cod roșu, valabil până la 23.30.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod portocaliu pentru București, prima în vigoare de la 21.30 până la ora 23.00, a doua, o prelungire a celei dintâi, valabilă până la 23.50.

Conform specialiștilor, se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de 75 – 90 km/h, averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

A fost emisă și avertizare Ro-Alert.

Și pentru localitățile Jilava, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni din județul Ilfov a fost emisă avertizare cod portocaliu pentru vijelie, ploi torențiale și posibil grindină, valabilă tot până la ora 23.00.

Pentru alte localități din Ilfov – Voluntari, Pantelimon, Brănești, Cernica, Afumați, Glina, Moara Vlăsiei, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Petrăchioaia, Dascălu, Popești-Leordeni – este avertizare de cod roșu până la ora 23.30.

Sub cod roșu de vreme severă se mai află trei localități din județul Ialomiţa – Movilița, Sinești, Drăgoești – și 11 din Călărași: Fundulea, Fundeni, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Sohatu, Sărulești, Gălbinași, Tămădău Mare, Belciugatele, Gurbănești.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/alerta-anm-cod-portocaliu-vijelie-ploi-torentiale-bucuresti-4160475

VIZIONARE crossmenu