Live Residence - Apartamente Bucuresti

Percheziții la clanul Cocalarilor într-un dosar de camătă, șantaj și deținere ilegală de arme
UPDATE: ora 11.16: Polițiștii pun în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Călărași, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, furt, cămătărie și șantaj.

În urma perchezițiilor au fost descoperite „3 arme de foc, dintre care o armă letală cu glonț de calibrul 7,64 mm, tip carabină, o armă letală cu țevi lise de calibrul 16 mm și un pistol supus autorizării, cu gaz, de calibrul 8 mm”.

De asemenea, au fost descoperite 17 bucăți de cartușe cu glonț de calibrul 7,64 mm, 21 de bucăți de cartușe cu calibrul de 16 mm și muniția aferentă de calibrul 8 mm, pentru pistolul supus autorizării. Totodată, au fost descoperite și arme albe, dintre care două baionete, două macete, un cuțit tip sabie, cu mâner detașabil și mai multe cuțite de dimensiuni mari. 

Polițiștii au mai transmis că la o persoană vizată, au fost găsiți aproximativ 67.000 de euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, dar și 5 kilograme de tutun vrac.

„Acţiunea urmăreşte documentarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii, fără drept, precum şi că ar fi săvârşit furturi, cămătărie şi şantaj în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti. De asemenea, se urmăreşte identificarea şi confiscarea bunurilor deţinute ilegal”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, de Agerpres.

Acţiunea este efectuată de poliţişti din cadrul Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul structurilor de profil din cadrul Poliţiei Capitalei, IPJ Ilfov, IPJ Călăraşi şi IPJ Buzău, specialiştilor criminalişti din cadrul INC, DGPMB, IPJ Ilfov şi IPJ Călăraşi, precum şi al unor luptători din cadrul SIAS.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/perchezitii-in-bucuresti-si-judetele-ilfov-si-calarasi-la-o-grupare-banuita-de-furt-camatarie-si-santaj-4166218

VIZIONARE crossmenu