Live Residence - Apartamente Bucuresti

George Simion cheamă toți românii la nunta lui: „Ne organizăm cu autocare în fiecare județ! Să veniți în cămașă populară!”
„Aștept toți românii să se bucure alături de mine. Cea mai mare bucurie pentru mine e dacă veți fi prezenți. Să veniți în cămașă populară!”, a scris Simion. Într-un alt mesaj, acesta anunță că nunta va avea loc pe 27 august în satul Oveselu din Vâlcea: „Știu că e departe pentru unii dintre voi, dar ne organizăm cu autocare din fiecare județ. Nu am glumit: vă aștept pe toți. (…) Pentru mine important e să veniți, nu daruri sau altceva. Obligatoriu e să veniți în cămașă tradițională”, a mai scris liderul AUR.

Digi 24 compară invitația lansată online de liderul AUR cu nunta liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu. În urmă cu aproape 100 de ani, pe 14 iunie 1925, cel care avea să devină liderul Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, se însura la Focșani cu Elena Ilinoiu. La nuntă, potrivit mărturiilor vremii, au venit între 80.000 și 100.000 de oameni.

„Nunta lui Codreanu s‑a desfăşurat la Crâng. Asistenţa era formată din câteva zeci de mii de persoane (între 80.000 şi 100.000). Corneliu Codreanu împreună cu tânăra sa soţie Elena şi‑au făcut apariţia într‑un car tras de boi, bine decorat. Nunta era organizată în aer liber, era vară şi vreme foarte frumoasă”, e una dintre mărturii, consemnate de revista Historia.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/george-simion-cheama-toti-romanii-la-nunta-lui-ne-organizam-cu-autocare-in-fiecare-judet-sa-veniti-in-camasa-populara-4172021

VIZIONARE crossmenu