Live Residence - Apartamente Bucuresti

Articolul acesta prezintă etapele reparațiilor din Pasajul Unirii, Sectorul 3. În această zonă puteți găsi apartamente noi din ansambluri rezidențiale, dacă sunteți interesați de o listă completă, vă recomandăm eDezvoltator.ro unde sunt prezentate apartamente de vanzare Unirii.

FOTO. Cum arată Pasajul Unirii în prima zi în care au început lucrările. Haos în centrul Bucureștiului
Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, sunt valori de trafic crescute în zona Pasajului Unirii, iar la fața locului sunt polițiști care dirijează traficul. Până acum, însă, nu au fost semnalate incidente, a transmis Oana Pîrvan, de la Brigada Rutieră București.

Libertatea a fost luni pe șantierul de la pasaj pentru a surprinde începutul lucrărilor. Imaginile arată zeci de muncitori și utilaje care s-au apucat de treabă, decopertând asfaltul sau spărgând placajele de pe ziduri. Asta sub privirile curioase ale bucureștenilor care treceau prin zonă.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 36

Potrivit celor mai recente date de trafic, Pasajul Unirii era traversat zilnic de circa 60.000 de maşini, iar timp de două luni, aceste maşini vor traversa zona Unirii pe deasupra.

Construit în anii 1986-1987, cu o lungime de aproximativ 800 de metri şi o lăţime de 14 metri, Pasajul Unirii este încadrat în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă „deficienţe serioase” la structura de rezistenţă, care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din sectorul 4 şi nu numai, precizează Primăria Sectorului 4, care a anunţat închiderea și consolidarea pasajului.

În prima etapă vor fi înlocuite toate elementele arhitecturale degradate, ce se pot oricând desprinde şi pune astfel în pericol viaţa oamenilor, partea carosabilă va fi refăcută de la zero, cu delimitarea şi semnalizarea clară a benzilor de circulaţie, precum şi a spaţiului ce separă cele două sensuri de mers, iar reţelele edilitare de apă-canal vor fi schimbate.

Totodată, actualul sistem de iluminat din interiorul pasajului va fi înlocuit cu unul care să sporească la maximum vizibilitatea în tunel, atât la intrarea, cât şi la traversarea acestuia, la care vor contribui, de altfel, şi finisajele pereţilor şi ale plafonului, ce vor fi amenajate cu materiale speciale, menite să reflecte lumina.

În pasaj se vor monta un sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea unui aer curat şi amplificatoare de semnal GSM. Primăria Sectorului 4 anunță că toate lucrările de punere în siguranţă se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât ziua, cât şi noaptea.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/aglomeratie-in-centrul-capitalei-dupa-inceperea-lucrarilor-la-pasajul-unirii-4182258

VIZIONARE crossmenu