Live Residence - Apartamente Bucuresti

Răspunsul lui Nicușor Dan când a fost întrebat ce a făcut ca primar al Bucureștiului
Nicușor Dan a afirmat că își dorește să rămână primar al Capitalei pentru a continua proiectele începute. Întrebat luni seară, 20 iunie, ce a reușit să facă până acum, din promisiunile de reconstruire a Bucureștiului cu care și-a început mandatul în urmă cu doi ani, edilul a dat trei exemple.

„Unu: am găsit o primărie în faliment și am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate pe piață. De exemplu, ne-am împrumutat cu o dobândă mai mică decât Guvernul. În 2020, Primăria n-a reușit să se împrumute și ar trebui să vină BEI-ul ca să îi dea un împrumut de ultimă urgență. Și avem o relație corectă, adică în sfârșit, vin constructori să lucreze cu noi. Ăsta e primul lucru”, a spus Nicușor Dan.

Și a continuat, cu referire la suspendarea PUZ-urilor de sector: „Al doilea lucru, care nu se prea vede, dar e extrem de important, e pe zona de urbanism. Bucureștiul a avut o dezvoltare speculativă, haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lățime, a făcut să avem cartiere extrem de aglomerate și un trafic sufocat, distrugeri de spațiu verde”. „Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit această practică, un lucru extrem de important și asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci de litigii”, a punctat Dan.

Al treilea exemplu s-a referit la modalitatea de cheltuire a banilor publici. „Al treilea, investițiile pe care le-am făcut. Am reușit în acest un an și jumătate să direcționăm investițiile către acele probleme structurale ale Bucureștiului. Adică nu «hai să mai punem o panseluță aici, un parc aici…». Nu! Hai să facem acele probleme structurale, care rezolvă probleme structurale și astea sunt: semaforizare inteligentă, rețeaua de tramvaie, metrou de suprafață și să direcționăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face și sectoarele, ci către aceste chestiuni structurale de rezolvat”, a încheiat el.

Nicușor Dan vrea un nou mandat de primar al Capitalei

Primarul a recunoscut de câteva ori că își dorește să rămână la conducerea PMB și după 2024. Întrebat și la Digi24 despre acest lucru, Nicușor Dan a replicat: „Eu sunt un om politicos și răspund la întrebările care mi se pun. Am fost întrebat: «Vă doriți un al doilea mandat»? Am răspuns «Da»”, a precizat Nicușor Dan.

„Îmi doresc, dar nu asta este important în ceea ce fac. Important e ca ceea ce fac să răspundă așteptărilor bucureștenilor pe problemele pe care ei le au”, a adăugat el.

Nicușor Dan a precizat apoi că „Bucureștiul are enorm de multe probleme venite și din neimplicare, și din nefinanțare” și că „evident că îmi doresc un mandat mai lung, pentru a rezolva niște probleme structurale”.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.libertatea.ro/stiri/ce-a-raspuns-nicusor-dan-la-intrebarea-ce-a-facut-ca-primar-al-bucurestiului-4184236

VIZIONARE crossmenu