Live Residence - Apartamente Bucuresti

Guvernatorul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat implementarea măsurilor prevăzute în planul de prevenire, atenuare și atenuare a efectelor negative ale căldurii și secetei, precum și a altor fenomene meteorologice periculoase care pot apărea în București în perioada verii.

Prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi identificate populațiile vulnerabile, se asigură Telverde, iar în timpul unei atenționări cod galben sau portocaliu se va anunța județului punctul de organizare a asistenței medicale și distribuție de apă potabilă.

În plus, Serviciul de Ambulanță București-Ilforv și SMURD București vor transmite zilnic către Statul București informații despre numărul de persoane care solicită îngrijiri de urgență din cauza caniculei aflate în desfășurare.

Între timp, primăria și comitetele locale de urgență vor dispune măsuri de stropire cu bitum dimineața și seara.

Pe vreme caniculară, autoritățile publice locale vor informa populația și operatorii economici cu privire la măsurile de prevenire a efectelor periculoase asupra sănătății populației. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va emite un mesaj RoAlert în conformitate cu procedura de nowcasting avertismente cu cod roșu și, dacă este cazul, avertismente cu cod portocaliu.

VIZIONARE crossmenu